Educatieve en inspirerende gastcolleges voor schoolleiders

Een leven lang leren, voor jou en jouw docententeam met Jan-Wolter Smit, Head of Education

Wij helpen schoolleiders bij de vertaling van hun schoolvisie m.b.t. digitalisering, en de praktische borging ervan binnen hun docententeam. Hierbij kunnen wij putten uit de ervaring van 50.000 docenten en schoolleiders van ruim 500+ scholen (PO tot WO) en onze educatieve partners bij uitgeverijen en musea. Ervaringen die LessonUp hebben gemaakt tot een educational specialist in brede zin.

Elke dag horen wij verhalen vanuit invalshoeken van het onderwijs. Hierdoor begrijpen wij als geen ander welke thema’s er spelen en voor welke uitdagingen docenten kunnen staan. Onze missie is om de docent zo goed mogelijk te ondersteunen. Want wij geloven dat een docent op zijn best, de basis vormt voor de toekomst van het onderwijs. 

LessonUp geeft leren een gezicht. Wij hebben niet alleen het platform, maar ook de verhalen erbij. Verhalen waarmee je als school ook écht aan de slag kunt.

Deze verhalen vertellen we je graag. Laten we samen bouwen aan de toekomst van het onderwijs!

alt

Digitalisering van je school: scholen zijn geen uitgevers …toch?

Een school is een kennis-hub. Dagelijks wordt kennis ontwikkeld, gedeeld en verspreid. De docenten binnen een school maken veel van dit materiaal zelf. Dat is waardevol en geeft een kwaliteitsimpuls aan je school en docententeam. Toch wordt veel van dit materiaal slechts beperkt gedeeld. Om uiteenlopende redenen. In dit gastcollege gaan we in op het vraagstuk hoe om te gaan met deze enorme - maar onontdekte - goudmijn, waarbij de nadruk ligt op de borgen van kwaliteit en continuïteit.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

Evidence Based Learning in de onderwijspraktijk

Er wordt veel gesproken over evidence based learning (EBL). De onderzoeken van John Hattie en Robert Marzano zijn absoluut relevant. Maar hoe ziet dat er uit in de dagelijkse lespraktijk? In deze inspiratiesessie geven wij je handvatten waarmee EBL effectief geïntegreerd kan worden door de docenten binnen jouw school. 

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

School is een veilige leeromgeving

Niet alle leerlingen krijgen, door verschillende situaties, dezelfde kansen in het onderwijs. Ze beginnen met een achterstand. Een achterstand die maar moeilijk is weg te werken. Als school of leraar kun je niet alles veranderen. Maar je kunt wel het verschil maken op een plek waar je wel invloed hebt: het klaslokaal.

In dit gastcollege laten we zien op welke manier LessonUp een ondersteuning kan zijn bij het creëren van een veilige leeromgeving.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

alt

Eigenaarschap: blijft het bij een buzzword?

Eigenaar zijn van je eigen leerproces: wil dat nou niet? Toch gebeurt het op de plek waar leren centraal staat bijzonder weinig: leerlingen leren op de manier, waarvan docenten vinden dat het zo moet, en docenten gebruiken nog maar al te vaak alleen hun vertrouwde lesmethoden. Terwijl beide groepen prima in staat zijn om het eigenaarschap daadwerkelijk naar zich toe te krijgen. In dit gastcollege is eigenaarschap niet langer een buzzword.

Prijs van deze sessie is op aanvraag.

Deze scholen en events gingen je voor:

Bonhoeffer College, Yuverta, Liudger, Hogeschool Rotterdam (opleiding Leren en Innoveren),
Hogeschool Fontys (opleiding Leraar Geschiedenis), Hogeschool ArtEZ (opleiding Leraar Muziek), Universiteit Twente, Hogeschool de Kempel (lerarenopleiding)

alt

Over Jan-Wolter Smit

Jan-Wolter is een veelgevraagd spreker en gesprekspartner als het gaat om te begrijpen wat het onderwijs nu écht is.
Zijn kleurrijke ervaringen als leraar, educatief auteur, projectleider en curriculum ontwikkelaar komen allemaal samen in dat ene doel: het streven naar de ideale onderwijsbeleving van leerlingen en leraren. In alle disciplines zoekt hij een optimale balans tussen inhoud, opbrengst, motivatie en innovatie.