Binnen 3 uur online lesgeven met jouw team of de gehele school

Het liefst wil je direct met alle docenten aan de slag, zodat er op afstand les gegeven kan worden en iedere leerling het onderwijs kan krijgen dat hij/zij nodig heeft.

alt

LessonUp wordt veelvuldig gebruikt voor les geven op afstand; voor basisonderwijs online, voortgezet onderwijs online, speciaal onderwijs, middelbaar onderwijs online, hoger onderwijs online en universitair onderwijs online.

Online lesgeven met de gehele school in 4 stappen:

Stap 1:

LessonUp richt de online schoolomgeving in en maakt digitale folders aan voor docenten zodat zij direct online lessen kunnen opslaan en delen (geen koppelingen met andere systemen nodig).

Stap 2:

Je tekent digitaal de AVG-overeenkomst zodat alles is geregeld met betrekking tot de privacy van docent en leerling.

Stap 3:

LessonUp zorgt voor online video's en chatmogelijkheid om je docenten stap voor stap LessonUp te laten gebruiken.

Stap 4:

Mogelijkheid 1: Met videoverbinding

Afhankelijk van wat jouw school gebruikt gebruik je Skype, Microsoft Teams of Google Hangouts Meet om een online video verbinding op te zetten, de link te delen met leerlingen en de les te starten. De docent start de les in LessonUp, en deelt het scherm. Leerlingen zien dan dit scherm als 'digibord' en kunnen live meekijken.

Voor interactieve lessen kunnen leerlingen met de pincode die getoond wordt op het scherm live meedoen. De docent ziet wie er meedoen en ziet de antwoorden. Achteraf worden alle ingevoerde antwoorden en reacties opgeslagen. Als docent kun je die vinden onder de knop 'Rapportages'. Op deze manier kun je ook formatieve toetsen geven.

Mogelijkheid 2: Zonder videoverbinding

In veel gevallen is het niet mogelijk om een live verbinding met alle leerlingen te hebben. Met LessonUp kun je leerlingen zelfstandig laten werken door de les met leerlingen te delen (via de knop 'Deel met Leerlingen'). De docent kan klassen aanmaken, zodat leerlingen de les direct zien in de LessonUp studentenapp, of de docent maakt een linkje en deelt deze via WhatsApp, Magister, e-mail of SOMToday. Als docent zie je live hoe ver de leerlingen zijn.

Daarnaast kan een LessonUp-les ook als formatieve toets op afstand worden gegeven aan leerlingen. Nakijken gaat grotendeels automatisch, en per leerling kun je feedback geven. Ook hier ziet de docent live de voortgang van elke leerling.

Ik ben heel enthousiast over LessonUp. Jammer dat ik het pas tijdens het hybride-onderwijs ontdekt heb. Anders was ik al tijdens het online onderwijs gestart, dan had ik meer interactie met de leerlingen thuis gehad.
Docent Engels

Samenwerken in een schoollicentie

We denken graag met je mee over welke schoollicentie het beste bij jullie past. Ook verzorgen wij graag workshops om de docenten goed op weg te helpen.