Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Arduino Project Handboek

1 / 1
Slide 1: Slide
Computational thinkingBasisschoolGroep 8

This lesson contains 1 slide, with text slide.

Introduction

Het Arduino Project Handboek is een boek voor beginnende gebruikers van Arduino (ook wel Genuino genoemd). Arduino is een opensource-computerplatform dat bedoeld is voor het ontwerpen van slimme en creatieve objecten. Het boek is volledig in kleur en laat je 25 leuke en interactieve projecten bouwen. Er wordt gewerkt met ledjes, sensoren, motoren, LCD schermen, antiblokkeersystemen en zelfs zekeringen om daarmee projecten te bouwen zoals een bewegingsmelder, een draadloos scansysteem voor identiteitskaarten, een ultrasone robot, een weerstation, videospellen voor LCD schermen en een raketwerper. Elk project bevat gedetailleerde instructies, een gemakkelijk te volgen schakelschema en de volledige code. Tegen het einde van het boek zal je je comfortabel genoeg voelen met Arduino om je eigen apparaten te ontwerpen en aan te passen. Wat heb je nodig? Je hebt een Arduino Uno board nodig om de slimme en creatieve objecten uit dit boek te kunnen maken. Daarnaast heb je in de basiskit ook een adapter, breadboards en draadbruggen nodig. Je kunt diverse basiskits aanschaffen, waar de basiselementen om te kunnen werken met Arduino in zitten. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, maar ook bij Conrad. ISBN: 978 90 5905 613 8 Uitvoering: Paperback, full colour Aantal pagina's: 264 Prijs: 22,95 euro Visual Steps boeken kunnen bij iedere boekhandel in Nederland gekocht worden. Als de winkel het gewenste boek niet in voorraad heeft, dan kunnen ze dit (zonder extra kosten) bestellen. Noteer daarvoor titel en ISBN-nummer van het gewenste boek. Natuurlijk kunnen de boeken ook online gekocht worden. Bijvoorbeeld bij webwinkels bestellen zoals Bol.com, Bruna.nl en www.visualstep.nl .

Instructions

Het boek Arduino project handboek is geschreven als zelfstudiemateriaal voor individueel gebruik.
Het boek is echter ook uitstekend te gebruiken als lesmateriaal voor groepen in cursusverband. Omdat er een grote diversiteit is aan projecten met verschillende moeilijkheidsgraden en tijdsduren, is er geen docentenhandleiding beschikbaar gemaakt. Docenten kunnen zelf een aantal projecten selecteren die in cursusverband worden behandeld.

Hier vind je de projectbestanden bij het Arduino Project Handboek. Deze programma's kan je vanaf deze webpagina downloaden en opslaan op de computer.

Items in this lesson

Slide 1 - Slide