Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Stap voor stap programmeren met Python

1 / 1
Slide 1: Slide
Computational thinkingBasisschoolGroep 6-8

This lesson contains 1 slide, with text slide.

Introduction

Programmeren is leuk, uitdagend en de vaardigheden die je daarbij leert, zijn nuttig voor de rest van je leven. Heb jij het programmeren al ontdekt? Python is een veelgebruikte en makkelijk te leren programmeertaal die ook leuk is om te gebruiken. Met dit boek leer je de basis van het programmeren stap voor stap door te werken aan allerlei korte projecten. Zo maak je bijvoorbeeld een omrekenprogramma om kilometers naar meters om te rekenen, een lettertelprogramma en een programma dat getallen raadt. Hierbij bouw je de programma’s stap voor stap op. Steeds ga je een stapje verder en uiteindelijk maak je zelfs je eigen versie van het spel Mastermind, waarmee de gebruiker een geheime code moet raden. ISBN: 978 90 5905 654 1 Uitvoering: Paperback, full color Aantal pagina's: 160 Prijs: 17,99 Visual Steps boeken kunnen bij iedere boekhandel in Nederland gekocht worden. Als de winkel het gewenste boek niet in voorraad heeft, dan kunnen ze dit (zonder extra kosten) bestellen. Noteer daarvoor titel en ISBN-nummer van het gewenste boek. Natuurlijk kunnen de boeken ook online gekocht worden. Bijvoorbeeld bij webwinkels bestellen zoals Bol.com, Bruna.nl en www.visualstep.nl .

Instructions

Kinderen kunnen het boek zelfstandig doorwerken.
In sommige gevallen zal mogelijk enige hulp van volwassenen nodig zijn. Bijvoorbeeld als het kind een bepaalde optie in het programma of bestand op de computer niet kan vinden. Maar in het boek worden situaties als deze echter zoveel mogelijk vermeden.

Docenten kunnen na aanmelding op de speciale docentenwebsite www.visualsteps.nl/docent de docentenhandleiding (PDF-bestand) gratis downloaden.

Via deze link kom je bij de aanvullingen bij het boek. Ook kan je hier eventuele errata bij het boek vinden. Zie je iets in het boek dat niet klopt met wat je op jouw beeldscherm ziet? Bekijk dan deze webpagina om na te gaan of er iets gewijzigd is.

Items in this lesson

Slide 1 - Slide