Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Programmeren met Python

1 / 1
Slide 1: Slide
Computational thinkingBasisschoolGroep 5-8

This lesson contains 1 slide, with text slide.

Introduction

Het boek Programmeren met Python is geschreven als zelfstudiemateriaal voor individueel gebruik. Het boek is echter ook uitstekend te gebruiken als lesmateriaal voor groepen in cursusverband. Daarvoor is een docentenhandleiding gemaakt met o.a voorbereiding, didactiek en een lesstofschema. Python is een gebruiksvriendelijke gratis programmeertaal die gemakkelijk te leren is en leuk om te gebruiken. Dit boek laat je kennismaken met de wereld van het programmeren. Het brengt je de basisbeginselen bij door te experimenteren met diverse voorbeeldprogramma’s. Nieuwe termen worden je stap voor stap en in duidelijke taal uitgelegd en programmeercode wordt ontleed. De hoofdstukken worden afgesloten met programmeerpuzzels die bedoeld zijn om de geleerde stof te herhalen en je kennis te vergroten. Na het doorwerken van het boek zijn er twee complete spellen geprogrammeerd: een kloon van het beroemde Pong en een platformspel met animaties, sprongen en veel meer. Ontdek snel de vele mogelijkheden in de wereld van het programmeren! ISBN: 978 90 5905 792 0 Uitvoering: Paperback, full colour Aantal pagina's: 328 Prijs: 22,95 euro Visual Steps boeken kunnen bij iedere boekhandel in Nederland gekocht worden. Als de winkel het gewenste boek niet in voorraad heeft, dan kunnen ze dit (zonder extra kosten) bestellen. Noteer daarvoor titel en ISBN-nummer van het gewenste boek. Natuurlijk kunnen de boeken ook online gekocht worden. Bijvoorbeeld bij webwinkels bestellen zoals Bol.com, Bruna.nl en www.visualstep.nl .

Instructions

Docenten kunnen na aanmelding op de speciale docentenwebsite www.visualsteps.nl/docent deze docentenhandleiding (PDF-bestand) gratis downloaden. Op de docentenwebsite staat ook aanvullend materiaal dat gratis gebruikt kan worden voor cursusdoeleinden.

Heb je problemen met (een aantal van) de voorbeelden in het boek, of wil je niet alles typen? Dan kun je de codes downloaden.

Er is een PDF-bestand met de oplossingen van de oefeningen achter in ieder hoofdstuk van het boek.

Indien gewenst, kun je de codes van de oplossingen van de programmeeroefeningen downloaden. Je downloadt de oplossingen voor de oefeningen op dezelfde wijze als de Python codes.

Items in this lesson

Slide 1 - Slide