Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Cubetto


1 / 1
Slide 1: Slide
Computational thinkingBasisschoolGroep 1-4

This lesson contains 1 slide, with text slide.

Introduction

Cubetto is een vriendelijke, houten robot die peuters en kleuters kennis laat maken met programmeren. Er komt géén beeldscherm aan te pas. Met Cubetto leren kinderen de basisbeginselen van programmeren dus zonder beeldscherm, maar mét blokjes. Om meer de diepte in te gaan zijn er een heleboel uitbreidingen! Perfect voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben, Cubetto's principes snel oppakken of al wat verder gevorderd zijn. Zie meer informatie op http://teach2code.nl/uitbreidingen-cubetto/. Richtprijs voor de Primo set is 230 euro (incl. BTW). NB: Op dit platform zijn diverse les-ideeen voor de Cubetto te vinden, die kosteloos gedownload kunnen worden. Zie de link bij lesinstructie.

Instructions

Cubetto is geen houten speeltje, het is een computer die, na programmeren op een houten bord met Wifi, de route volgt zonder dat hij aangeraakt hoeft te worden.
Door de kleurrijke blokken in het speelbord te plaatsen laat je de Cubetto de door jou bepaalde route rijden. Plaats de blokjes op het bord om Cubetto te vertellen waar hij heen moet rijden. De blauwe knop is de startknop, hiermee start je het programma en gaat Cubetto rijden.
Het helpt kinderen om echt te leren programmeren door avontuurlijke verhalen te bedenken dankzij de Cubetto wereldkaart (speelmat).

Kijk hier voor meer informatie en in de bijlage hieronder voor de Instructie Gids.

Klik hier voor lessen bij de Cubetto.

Items in this lesson


Slide 1 - Slide