Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Programmeren met Scratch

1 / 1
Slide 1: Slide
Computational thinkingBasisschoolGroep 5-8

This lesson contains 1 slide, with text slide.

Introduction

Het boek Programmeren met Scratch is geschreven als zelfstudiemateriaal voor individueel gebruik. Het boek is echter ook uitstekend te gebruiken als lesmateriaal voor groepen in cursusverband. Daarvoor is een docentenhandleiding gemaakt met o.a voorbereiding, didactiek en een lesstofschema. Het boek Programmeren met Scratch biedt een praktische, probleemgerichte aanpak bij het leren programmeren en het leren van bijbehorende concepten van de informatica. Door deze aanpak wordt je fantasie geprikkeld en het programmeren van computers ook voor jou toegankelijk. Daarom is dit boek projectgericht. Het bespreekt concepten en legt deze tot in detail uit. Daarna ontwikkel je een aantal applicaties die passen bij deze concepten. Hierbij ligt de nadruk meer op het oplossen van problemen dan op de specifieke kenmerken van Scratch. De oefeningen in het ‘Proberen’ kader en de oefeningen aan het einde van elk hoofdstuk zijn bedoeld om jouw programmeervaardigheden te testen. Zij brengen je ook op nieuwe ideeën, waardoor je de geleerde concepten in breder verband gaat zien. We moedigen je aan om deze oefeningen uit te proberen en je eigen programmeerprojecten te bedenken. Wanneer je je eigen problemen kunt herkennen en oplossen, laat je zien dat je begrijpt waar het bij het programmeren om gaat. ISBN: 978 90 5905 403 5 Uitvoering: Paperback, full colour Aantal pagina's: 304 Prijs: 22,95 euro Visual Steps boeken kunnen bij iedere boekhandel in Nederland gekocht worden. Als de winkel het gewenste boek niet in voorraad heeft, dan kunnen ze dit (zonder extra kosten) bestellen. Noteer daarvoor titel en ISBN-nummer van het gewenste boek. Natuurlijk kunnen de boeken ook online gekocht worden. Bijvoorbeeld bij webwinkels bestellen zoals Bol.com, Bruna.nl en www.visualstep.nl .

Instructions

Docenten kunnen na aanmelding op de speciale docentenwebsite www.visualsteps.nl/docent deze docentenhandleiding (PDF-bestand) gratis downloaden. Op de docentenwebsite staat ook aanvullend materiaal dat gratis gebruikt kan worden voor cursusdoeleinden.

De oplossingen van de oefeningen achter in ieder hoofdstuk van het boek zijn hier te vinden. Daar staan ook de oefenbestanden die gebruikt worden in het boek en aanvullende bestanden.

Items in this lesson

Slide 1 - Slide