Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Een gek verhaal! | Scratch

1 / 1
Slide 1: Slide
BasisschoolGroep 6-8

This lesson contains 1 slide, with text slide.

time-iconLesson duration is: 45 min

Introduction

In deze les maken de leerlingen een interactief verhaal. Ze gaan de computer een rijtje met respectievelijk dieren, plaatsen en dingen om te doen geven. Vervolgens programmeren ze de computer zo dat deze echt een verhaal laat zien. Op de eerste pagina van de instructie zie je bijvoorbeeld een kat die onder water loopt: een gek verhaal!

Instructions

Voor deze les
Het is een goed idee om leerlingen eerst kennis te laten maken met Scratch door een andere Scratch-les van de TU Delft te doen of door de Scratch-les van Codekinderen te geven.

Belangrijk aandachtspunt
Als je wil dat kinderen na deze les aan hun spel verder kunnen werken, moeten ze een account aanmaken op Scratch.
Hoe dat moet, leggen we hier binnenkort uit.

Instructies
Zie bijlage voor de instructies.
Via deze link kom je op Scratch waar de les voor je klaar staat. Via deze link kom je bij Scratch-kaarten. Dit zijn kaarten waar verschillende programmeerblokken op staan uitgelegd. Als de kinderen nog weinig bekend zijn met Scratch kan het handig zijn om een aantal exemplaren vooraf uit te printen. Mocht een groepje vast zijn gelopen, kunnen ze met hulp van de kaarten nagaan hoe het opgelost kan worden.

Tijdens de les
Er zijn een aantal zaken die altijd verwarrend zijn, bijvoorbeeld het coördinatenstelsel.
Tip: als alle leerlingen gestart zijn met de les, kun je de slides doorbladeren en aangeven dat er hints op staan. Geen nood, mocht je het vergeten. Het komt vanzelf goed want na een tijdje ontstaan er meestal toch vragen -:).

Items in this lesson

Slide 1 - Slide