Stichting FutureNL
Wij brengen digitale vaardigheden écht in de klas

Code.Music

Met Expeditie Micro:Bit zijn de eerste stappen gezet om te leren programmeren en daar gaan we nu een flinke dosis creativiteit, licht en muziek aan toevoegen! Met de speciale expeditie: Code Music.
Lesson plan with 1 Lesson
Bovenbouw | lesplan 6 'Code.Music Microbit'
ProgrammerenBasisschoolGroep 6-8
Let's get it started!
Met Expeditie Micro:Bit zijn de eerste stappen gezet omte leren programmeren en daar gaan we nu een flinke dosis creativiteit, licht en muziek aan toevoegen! Met despeciale expeditie: Code Music. Een project ontstaan in Breda, maar natuurlijk door heel Nederland in de klas te gebruiken. Handig!5 uitdagende lessenEen projectboek inclusief instructies voor de leerlingenOndersteunende digi-lesWat heb je nodig?Een digi-klooikoffer met microbit (voorkeur 1 per 2 lln.)Een neopixel Neopixels zijn RGB LED’s (kleine lampjes). Iedere LED kan apart worden aangestuurd en geprogrammeerd. De Neopixel kan je bestellen via: https://www.conrad.nl/p/adafruit-neopixel-ring-uitbreidingsmodule-1516560 Computer met internetverbinding
Introductieles Code.Music Microbit
In deze les krijgen de leerlingen een introductie in het werken met de Neopixel. Ze koppelen de Neopixel aan de micro:bit en starten met het laten verschijnen van regenboogkleuren.Wat is de Neopixel eigenlijk? Neopixels zijn RGB LED’s. Heel simpel gezegd: kleine lampjes. Iedere LED kan apart worden aangestuurd en geprogrammeerd. Voor deze expeditie gebruiken we de Neopixel met 12 LED’s die met de microbit bediend kan worden zonder dat daarvoor een extra batterij nodig is.De Neopixel kun je hier bestellen!VoorbereidingZet de digi-les klaar.Bekijk het lesoverzicht. Hierin staan een aantal suggesties die je kunt gebruiken voor het geven van de digi-les.Print het projectboek uit (1 per tweetal).Leg de materialen klaar (microbits, neopixel, krokodillenbekjes).Zorg dat er voldoende computers met internetverbinding zijn.
Hoe nu verder?
Na de introductieles hebben de kinderen geleerd wat een Neopixel is en hebben zij geleerd de Neopixel te koppelen aan de micro:bit. Vervolgens kunnen zij zelfstandig aan de slag met de instructies in het projectboek waarin vijf missies beschreven staan.
Stichting FutureNLStichting FutureNL