Geschiedenisleraar.nl
Dé link tussen verleden en heden

Kijken naar... Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band

Kijken naar...
Sgt Pepper’s Lonely 
Hearts Club Band 


The Beatles, Jann Haworth, Peter Blake
1967
Londen
1 / 2
next
Slide 1: Slide
LessonUpMiddelbare schoolvmbo, mavo, havo, vwoLeerjaar 1-6

This lesson contains 2 slides, with text slides.

time-iconLesson duration is: 15 min

Items in this lesson

Kijken naar...
Sgt Pepper’s Lonely 
Hearts Club Band 


The Beatles, Jann Haworth, Peter Blake
1967
Londen

Slide 1 - Slide

Actrice Marilyn Monroe
Het lijkt alsof de 'oude' Beatles worden begraven.
Actrice Shirley Temple
Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band verscheen op 1 juni 1967. Het wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste albums ooit gemaakt. Nadat de band besloten had om geen live-optredens meer te doen, konden ze zich volledig concentreren op de muziek en de productiemogelijkheden.
Schrijver Oscar Wilde
Stuart Sutcliff, de eerste bassist van The Beatles.
De Duitse filosoof Karl Marx.
Shirley Temple als pop. Op haar trui staat ‘Welcome The Rolling Stones’. Tussen de fans was misschien grote rivaliteit, maar de bands waren vrienden van elkaar.
Zanger Bob Dylan
Dit zijn niet The Beatles. Dit is: Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band!
Wassenbeelden van The Beatles. Ze lijken treurig te kijken naar het 'graf'. Volgens sommigen zou dit te maken hebben met de complottheorie dat de echte Paul McCartney dood zou zijn.
Een linkshandige basgitaar...zou de echte Paul McCartney dan toch verongelukt zijn op woensdag 9 november 1966, om 5 uur 's morgens. Precies zoals het wordt bezongen in 'She's leaving home'. Luister maar eens naar het fragment, via de knop hieronder.
De bekroonde albumhoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band is in 1967 ontworpen door twee popart-kunstenaars: de Amerikaanse Jann Haworth (1942) en de Brit Peter Blake (1932), op dat moment getrouwd. Ze kregen 200 pond voor het ontwerp. De productiekosten van het ontwerp bedroegen 3.000 pond, het zestigvoudige wat normaal beschikbaar was voor een albumhoes.
Voor de hoes poseerden de Beatles omringd door 57 foto’s en negen wassen beelden, waaronder wassen beelden van henzelf. Vooral Lennon en McCartney deden suggesties voor de personen door wie ze wilden worden omringd.
Danser en acteur Fred Astaire
Schrijver Edgar Allan Poe
Acteur Marlon Brando

Slide 2 - Slide