Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Save the Children

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.


Save the Children
Al 100 jaar helpt Save the Children kinderen in nood. Helaas geldt nog steeds wat oprichtster Eglantyne Jebb een eeuw geleden al zei: 'Elke oorlog is een oorlog tegen kinderen.' Zo'n 420 miljoen groeien er nu op in oorlogsgeweld. Ze leven iedere dag in angst en maken vreselijke dingen mee. 'Stop de oorlog tegen kinderen' is daarom het thema van het jubileumjaar. In de krant die Kidsweek in de Klas samen met Save the Children heeft gemaakt, lezen kinderen hoe Save the Children kinderen redt en verder helpt. 

Het lesmateriaal
Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met Save the Children lesmateriaal ontwikkeld rondom kinderen in oorlogsgebieden. Download de lesinstructie om te lezen hoe de les is opgebouwd en aan aan welke doelen u werkt. Start klassikaal met de digibordles door op de digibordles hieronder en vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les te klikken om de les te openen. De verwerkingsopdrachten kunt u downloaden en kopieren voor uw leerlingen.