Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Weet je wat ik worden wil ... i.s.m. Uitgeverij Unieboek

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. Uitgeverij Unieboek

De leukste verhalen voor de Kinderboekenweek!Weet je wat ik worden wil... is de thematitel van de Kinderboekenweek 2021! Met verhalen van Tosca Menten, Marc ter Horst, Sanne Rooseboom, Janneke Schotveld, Esther Walraven, Mirjam Mous, Mijke Pelgrim, Arend van Dam, Tineke Honingh, Miriam Bruijstens, Evelien Feltzer en Jacques Vriens.


Wat als je nou niet de pianovirtuoos bent waar je moeder zo op hoopte? Of gifmenger wilt worden, maar je ouders en je juf dat helemaal geen goed idee vinden? Of als je superonhandig bent en iedereen je maar vertelt wat je vooral niet moet worden? Of eigenlijk gewoon nog helemaal niet wilt nadenken over wat je wilt worden? In Weet je wat ik worden wil... lees je de leukste verhalen over beroepen. Speciaal voor de Kinderboekenweek schreven 12 topauteurs een leuk, spannend en grappig verhaal over beroepen. Iris Boter maakte de geestige illustraties. 

Voorbereiding

Kidsweek in de Klas maakte speciaal voor de Kinderboekenweek een les bij het verhaal De gifmenger geschreven door Sanne Rooseboom, uit het boek Weet je wat ik worden wil ... Aan de hand van het lespakket kunt u op een leuke en interactieve manier aandacht besteden aan begrijpend lezen en schrijven/stellen. Het lespakket is geschikt voor kinderen in groep 5 t/m 8. 

Download de lesinstructie voor uzelf. Kopieer de tekst van het verhaal De gifmenger voor de leerlingen, zodat zij tijdens de lesinstructie hun tekstbegrip kunnen monitoren door aantekeningen te maken in de tekst. Open vervolgens de digibordles door één keer in het midden op de les en vervolgens aan de rechterkant van het scherm op Geef les te klikken en loop stap voor stap door de les met de leerlingen. Veel leesplezier!

het lespakket

Aan het eind van de les:
  • kan ik in het kort vertellen waar het verhaal De gifmenger geschreven door Sanne Rooseboom uit het boek Weet je wat ik worden wil ... over gaat. Het maken van aantekeningen tijdens het lezen helpt mij hierbij.
  • kan ik naar aanleiding van het verhaal een tekst schrijven. Ik kies zelf uit één van de drie verwerkingsopdrachten.