Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Save the Children's Foute Kersttruiendag

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.


Save the Children
Save the Children helpt kinderen in  nood en geeft hen wat ze het meest nodig hebben. Denk aan schoon water, voedsel, warme dekens, kleding en medicijnen. Maar ook aan tentzeilen, schoolboeken en hulp bij het terugvinden van hun familie. Save the Children is onafhankelijk. Dat betekent dat ze zelf bepalen waar en aan wie ze hulp bieden. Ieder kind in nood verdient dezelfde hulp. Daarbij maakt het niet uit of je een jongen of een meisje bent, waarin je gelooft, hoe je eruitziet en waar je vandaan komt. Wist je trouwens dat Save the Children de grootste onafhankelijke hulporganisatie ter wereld is? 


Het lesmateriaal
Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met Save the Children, voor de actie Foute Kersttruiendag, lesmateriaal ontwikkeld rondom het helpen van kinderen in nood. Download de lesinstructie om te lezen hoe de les is opgebouwd en aan welke doelen u werkt. Start klassikaal met de digibordles door op de digibordles hieronder en vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les te klikken om de les te openen. De verwerkingsopdrachten kunt u downloaden en kopieren voor uw leerlingen.