Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Prinsjesdag

A lesson plan by Kidsweek in de Klas

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Welkom bij de proefles van Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal. Wekelijks wordt er bij het actuele nieuws uit Kidsweek een nieuwe les gemaakt. Bij deze lessen werken we vakoverstijgend. Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie. Klik op de les hieronder en klik vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen.

Nieuwsgierig geworden?
Vraag hier een informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf € 55, - een proefabonnement afsluiten. Dit abonnement stopt automatisch. Kijk hier voor alle opties.

Vragen? Stuur gerust een mailtje naar scholen@yandc.nl.
Wilt u leerlingen met hun eigen device interactief mee laten doen met de lessen? Vink dan links onderaan uw scherm Devices in de klas aan. In de lesinstructies leest u hoe dit werkt.

het lesmateriaal

Iedere derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Op deze belangrijke dag spreekt de koning de troonrede uit. Daarin wordt verteld wat de plannen zijn voor het komende jaar. In deze lessenserie leren de leerlingen alles over deze belangrijke dag. 

Prinsjesdag

Na deze les:
  • weet ik wat er op Prinsjesdag allemaal gebeurt (wereldoriëntatie).
  • weet ik waar het Binnenhof in Den-Haag ligt en hoe het eruitziet (wereldoriëntatie).
  • weet ik de belangrijke woorden die met Prinsjesdag te maken hebben betekenen (woordenschat).
  • kan ik een miljoenennota voor de school schrijven waarbij ik gebruikmaak van formele taal (taal).

Afsluitende quiz 

Speel met uw leerlingen de afsluitende quiz. In deze quiz testen zij hun kennis over het onderwerp en laten zij zien wat zij hebben geleerd over het onderwerp.

  
Uw leerlingen kunnen meedoen met een wisbordje of kladblaadje, of zij kunnen meedoen met hun eigen device.

Andere filmpjes over dit onderwerp

VRAGEN?
LEZERSSERVICE@KIDSWEEK.NL
TEL: 020-2251224