Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Het Voedingscentrum

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. het Voedingscentrum
Eten doe je elke dag. Gelukkig maar, want van voedsel krijg je energie die je goed kunt gebruiken om te leren op school, te spelen, te sporten, te groeien en zelfs om te slapen. Over eten is veel te vertellen. Welke reis maakt het over de wereld voordat het op je bord belandt? Wat is nou eigenlijk gezond of ongezond? Je leert alles over de Schijf van Vijf, een hulpje bij het kiezen van gezond eten. Maar ook over duurzamer eten door andere keuzes te maken die beter zijn voor het milieu. 
Kidsweek in de Klas heeft i.s.m. het Voedingscentrum lesmateriaal ontwikkeld. Hieronder vindt u de lesinstructie, de digibordles, het werkblad en een quiz. Klik één keer in het midden op de les en vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen.

OVer het voedingscentrum


Het Voedingscentrum is een organisatie die informatie geeft over gezond, veilig en duurzaam eten. Kijk op www.voedingscentrum.nl/9-13jaar voor meer informatie die speciaal voor kinderen gemaakt is.

Ben je enthousiast om meer te doen met voeding in jouw lessen? Ga naar www.smaaklessen.nl voor het gratis lespakket over gezond, duurzaam en veilig eten. Ontwikkeld in samenwerking met het Voedingscentrum.