Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Fake! i.s.m. Overamstel Uitgevers

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. Overamstel uitgevers

fake

Levi ziet dat Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek voert met Mila, Levi's vriendin. Dat pikt Levi niet en hij gaat op Emiel af. Hij schopt hem en jaagt hem op. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin het eruitziet alsof Levi Emiel van de vesting bij het park trapt.
Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet, en ze maakt het uit. 
Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar...

Het boek Fake bestellen kan hier.

Voorbereiding

Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met Overamstel Uitgevers een lespakket ontwikkeld bij het boek Fake! van Carry Slee. Aan de hand van het lespakket kunt u aandacht besteden aan begrijpend lezen, schrijven en drama. Het is geschikt voor kinderen in groep 5 t/m 8. 

Download de lesinstructie voor uzelf. Kopieer de tekst van hoofdstuk 1 en 2 uit het boek Fake! voor de leerlingen, zodat zij tijdens de lesinstructie begrijpend lezen hun tekstbegrip kunnen monitoren door aantekeningen te maken in de tekst. Open vervolgens de digibordles en loop stap voor stap door de les met de leerlingen.

het lespakket

Aan het eind van de les:
  • kan ik in het kort vertellen waar de eerste twee hoofdstukken uit het boek Fake! over gaan. Het maken van aantekeningen tijdens het lezen helpt mij hierbij.
  • kan ik een script schrijven voor de eerste twee hoofdstukken uit het boek Fake!, zodat het boek verfilmd kan worden. Dit script kunnen we klassikaal uitspelen.
PDF
PDF