Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Het zussenboek i.s.m. Unieboek

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. Unieboek

Het zussenboek

Maak kennis met de geweldigste zussen uit de geschiedenis. Van koningin Elizabeth II en prinses Margaret, tot de wereldberoemde tennisheldinnen Venus en Serena Williams. En van Cleopatra en haar zus Arsinoë tot aan de beroemde samuraizussen. Dit boekt neemt je mee op een reis over de hele wereld en laat je kennismaken met de meest fascinerende verhalen over vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Naast de prachtige verhalen, bevat deze bundel heel veel weetjes die je meer informatie over het leven in die tijd geven.

Het zussenboek bestellen kan hier. 
Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met uitgeverij Unieboek een lespakket ontwikkeld bij het boek Het zussenboek. Aan de hand van het lespakket kunt u aandacht besteden aan begrijpend lezen, schrijven en wereldoriëntatie. Het is geschikt voor kinderen in groep 5 t/m 8. 

Voorbereiding

Download de lesinstructie voor uzelf. Kopieer de tekst van de hoofdstukken Maria en Elizabeth Tudor en de Song-Zussen uit het boek Het zussenboek voor de leerlingen, zodat zij tijdens de lesinstructie begrijpend lezen hun tekstbegrip kunnen monitoren door aantekeningen te maken in de tekst. Open vervolgens de digibordles en loop stap voor stap door de les met de leerlingen.

het lespakket

Aan het eind van de les:
  • kan ik in in het kort vertellen waar twee hoofdstukken uit het boek Het zussenboek over gaan. Het maken van aantekeningen tijdens het lezen helpt mij hierbij.
  • kan ik een stripverhaal maken waarin ik samen met een zus de wereld verander.