Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

VluchtelingenWerk

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

In samenwerking met VluchtelingenWerk heeft Kidsweek in de Klas lesmateriaal gemaakt gericht op vluchtelingen. Klik op de les hieronder en vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen. 

het lesmateriaal 

Vluchten: een thema dat vroeger al speelde in de oorlog in Nederland en wat helaas nog steeds aan de orde is. Wanneer noemen we iemand eigenlijk een vluchteling? En is het hetzelfde als een asielzoeker? Waarom vluchten mensen en wat gebeurt er als een vluchteling in Nederland aankomt? In deze lessenserie leren de leerlingen er alles over. Tot slot volgt een quiz waarin de kinderen kunnen testen hoeveel zij weten over het onderwerp. Veel leerplezier!

Over VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Vanaf dat ze Nederland binnenkomen tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.
Meer informatie? Kijk op www.vluchtelingenwerk.nl.