Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Planeet Omar: Geflopte superheld i.s.m. uitgeverij Volt

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. uitgeverij Volt.

Planeet omar: geflopte superheld

Wanneer Omars beste vriend Daniël zichzelf in de nesten werkt op school, besluit Omar als een echte superheld de schuld op zich te nemen, zodat Daniël niet in de problemen komt.

Nu Omar de smaak te pakken heeft, neemt hij ook de schuld op zich voor andere kleine dingen die klasgenoten hebben uitgespookt. Maar wanneer er iets serieuzers aan de hand is, verdenken de leraren Omar ook als eerste: hij is immers degene die het vaakst grappen uithaalt! Kunnen zijn vrienden zijn onschuld bewijzen en laten zien dat Omar niet de oorzaak was van de chaos?

Het boek Planeet Omar: Geflopte superheld bestellen kan hier.

Voorbereiding

Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met uitgeverij Volt (onderdeel van Singel Uitgeverijen een lespakket ontwikkeld bij het boek Planeet Omar: Geflopte superheld van Zanib Mian. Aan de hand van het lespakket kunt u aandacht besteden aan begrijpend lezen en wereldoriëntatie. Het is geschikt voor kinderen in groep 5 t/m 8. 

Download de lesinstructie voor uzelf. Kopieer de tekst van de eerste twee hoofdstukken uit het boek Planeet Omar: Geflopte superheld voor de leerlingen, zodat zij tijdens de lesinstructie begrijpend lezen hun tekstbegrip kunnen monitoren door aantekeningen te maken in de tekst. Open vervolgens de digibordles en loop stap voor stap door de les met de leerlingen.

het lespakket

Aan het eind van de les:
  • kan ik in het kort vertellen waar de eerste twee hoofdstukken uit het boek Planeet Omar: Geflopte superheld over gaan. Het maken van aantekeningen tijdens het lezen helpt mij hierbij.
  • weet ik waarom Zanib Mian de boeken van Planeet Omar heeft geschreven.
  • kan ik voorspellen hoe het boek verder gaat.