Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Prentenboek - Zo klinkt verandering

A lesson plan by Kidsweek in de Klas

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

www.samsam.net

Zo klinkt verandering 

In haar eerste kinderboek, Zo klinkt Verandering, roept de veelgeprezen Amanda Gorman iedereen op om je kracht te gebruiken om een verschil te maken in de wereld, in je omgeving en vooral in jezelf. Zo Klinkt Verandering is een boek dat belangrijke thema’s als diversiteit, inclusiviteit en je dromen waarmaken op een toegankelijke manier beschrijft. De kleurrijke illustraties, liederrijke teksten en inspirerende boodschap maken dit boek tot een feest voor jong en oud!
De les bij het boek van Amanda Gorman is onderdeel van het lespakket van Samsam bij het themanummer Podium. In dit nummer vertellen kinderen uit verschillende landen hoe zij hun stem laten horen tegen onrecht in de wereld óf omdat ze willen opkomen voor hun eigen situatie. De lesopdrachten bij dit themanummer behandelen het bouwsteen solidariteit: leerlingen leren onrechtvaardigheid te herkennen en benoemen.

Heeft u Samsam nog niet op school? Bestel dan een pakket met 30 exemplaren van het nummer Podium samen met het boek Zo klinkt Verandering voor slechts € 25,-. Bestel het pakket hier.
Hieronder vindt u de PDF van de lesinstructie. Klik op de digibordles naast de lesdoelen vervolgens op Geef les om de bijbehorende digibordles te starten. 
PDF
De leerlingen: 
  • leren welke boodschap Amanda Gorman met haar prentenboek Zo klinkt verandering wil overdragen.
  • gaan in gesprek met elkaar over de thema’s diversiteit, inclusiviteit, je dromen waarmaken en verschil maken.
  • schrijven een gedicht en tekenen een bijpassende prent waarmee zij hun eigen boodschap overbrengen.