Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

De Grote Kerstkaartenactie 2023

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en PostNL.

Maak gebruik van het lesmateriaal door hieronder op de handleiding, leskaart en digibordles te klikken.

Yes, bijna kerst! Kijk jij ook zo uit naar gezelligheid, warmte en lichtjes? De feestdagen zijn voor veel mensen hét moment om samen tijd door te brengen. Maar niet voor iedereen… Veel ouderen voelen zich eenzaam en hebben weinig contact tijdens de feestdagen. Ze krijgen bijna nooit bezoek of een vrolijk kaartje van iemand die aan ze denkt. Om deze mensen op te vrolijken organiseren Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL De Grote Kerstkaartenactie. Doe jij (weer) mee?

Ga naar ouderenfonds.nl/schoolkerstkaart en bestel daar kosteloos het aantal pakketjes, met het lesmateriaal en de kerstkaarten, voor het aantal kinderen dat meedoet aan de actie.

Het lesmateriaal

Hiernaast vindt u het lesmateriaal. Hierin leren uw leerlingen waarom het leuk (en nodig!) is om tijdens de feestdagen iets voor een ander te doen en welke impact een kaartje versturen en ontvangen kan hebben. Uw leerlingen kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag met de leskaart en het schrijven van een kerstkaart.
Document
Document
Document