Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas
lesson plan

Superjuffie in Australië i.s.m. Van Holkema & Warendorf

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas i.s.m. Van Holkema & Warendorf

superjuffie in australië

Juf Josje en Hakim hebben gespaard voor een reis naar Australië. En nu is het zover! Ze gaan een week helpen in een koalaopvang en daarna nog twee weken genieten van de rust en de natuur. Zónder kinderen, want die kunnen deze keer natuurlijk niet mee.
De koalaopvang waar juf Josje en Hakim werken zit heel vol en er zijn zorgen. De bosbranden laaien steeds weer op en de koala’s blijven maar komen. Al het geld gaat op aan heel dure zalf om hun brandwonden sneller te laten genezen en de opvang moet misschien zelfs sluiten. Ze was het echt niet van plan – echt niet! maar Superjuffie raakt toch verzeild in een gevaarlijk avontuur. En de kinderen zijn er toch bij, ook al zitten ze veertienduizend-zevenhonderddrieënnegentig kilometer verderop...

Het boek Superjuffie in Australië bestellen kan hier

Voorbereiding

Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met uitgeverij Van Holkema & Warendorf een lespakket ontwikkeld bij het boek Superjuffie in Australië. Aan de hand van het lespakket kunt u aandacht besteden aan begrijpend lezen, schrijven en wereldoriëntatie. Het is geschikt voor kinderen in groep
5 t/m 8. 

Download de lesinstructie voor uzelf. Kopieer de tekst van hoofdstuk 1 en 2 uit het boek Superjuffie in Australië voor de leerlingen, zodat zij tijdens de lesinstructie begrijpend lezen hun tekstbegrip kunnen monitoren door aantekeningen te maken in de tekst. Open vervolgens de digibordles en loop stap voor stap door de les met de leerlingen.

het lespakket

Aan het eind van de les:
  • kan ik in het kort vertellen waar de eerste twee hoofdstukken uit het boek Superjuffie in Australië over gaan. Het maken van aantekeningen tijdens het lezen helpt mij hierbij.
  • kan ik een informatieve tekst in de vorm van een dierenpaspoort maken over één van de dieren die in Australië leeft en in het verhaal voorkomt.