Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas

Wereld & Taal

Lesson plan with 3 Lessons
Slavernij
Begrijpend lezenGeschiedenis+4BasisschoolGroep 7,8
Welkom bij de proefles van Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal. Wekelijks wordt er bij het actuele nieuws uit Kidsweek een nieuwe les gemaakt. Bij deze lessen werken we vakoverstijgend. Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie. Klik op de les hieronder en klik vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen. Nieuwsgierig geworden? Vraag hier een informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf € 55, - een proefabonnement afsluiten. Dit abonnement stopt automatisch. Kijk hier voor alle opties. Vragen? Stuur gerust een mailtje naar scholen@yandc.nl. Wilt u leerlingen met hun eigen device interactief mee laten doen met de lessen? Vink dan links onderaan uw scherm Devices in de klas aan. In de lesinstructies leest u hoe dit werkt.
STARTLES A.D.H.V. DE ACTUALITEIT
Na deze les: weet ik wat Juneteenth is en waarom het gevierd wordt. weet ik wat Keti Koti is en waarom het gevierd wordt. weet ik wat de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht in een brief aan het toekomstige kabinet hebben geschreven. begrijp ik de belangrijke woorden uit de tekst. kan ik in het kort vertellen waar de tekst Feestdag voor afschaffing slavernij over gaat.
Verdiepende les: Nederland en slavernij
Na deze les:weet ik dat Nederlandse kooplieden van de WIC en VOC hebben gehandeld in tot slaaf gemaakte mensen.weet ik wat bedoeld wordt met de 'Driehoek van de slavenhandel'. kan ik uitleggen hoe de tot slaaf gemaakte mensen vanuit Afrika werden getransporteerd en verkocht werden en hoe ze leefden. weet ik dat Nederland op 1 juli 1863 als een van de laatste landen slavernij officieel verbood.kan ik deze periode plaatsen op de tijdbalk.weet ik wat de belangrijke woorden betekenen die met de tijd van slavernij te maken hebben. kan ik een discussie voeren over stellingen die met de tijd van slavernij te maken hebben.
Kidsweek in de KlasKidsweek in de Klas
Lesson plan with 3 Lessons
Het broeikaseffect
Begrijpend lezenLezen+3BasisschoolGroep 7,8
Welkom bij de proefles van Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal. Wekelijks wordt er bij het actuele nieuws uit Kidsweek een nieuwe les gemaakt. Bij deze lessen werken we vakoverstijgend. Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie. Klik op de les hieronder en klik vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen. Nieuwsgierig geworden? Vraag hier een informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf € 55, - een proefabonnement afsluiten. Dit abonnement stopt automatisch. Kijk hier voor alle opties. Vragen? Stuur gerust een mailtje naar scholen@yandc.nl.Wilt u leerlingen met hun eigen device interactief mee laten doen met de lessen? Vink dan links onderaan uw scherm Devices in de klas aan. In de lesinstructies leest u hoe dit werkt.
Startles a.d.h.v. de actualiteit: koeienscheten
Na deze les:weet ik dat koeienscheten slecht zijn voor het milieu en hoe dat komt. weet ik welke oplossing een Nederlands bedrijf heeft bedacht voor methaanuitstoot.begrijp ik de belangrijke woorden uit de tekst.kan ik in het kort vertellen waar de tekst Minder schadelijke scheten over gaat.
Verdiepende les: het broeikaseffect
Na deze les:weet ik wat het broeikaseffect is.weet ik welke invloed mensen hebben op het broeikaseffect.weet ik wat de gevolgen zijn als het broeikaseffect wordt versterkt.weet ik wat ik zelf kan doen om de versterking van het broeikaseffect te verminderen.begrijp ik de belangrijke woorden uit de tekst.kan ik in het kort vertellen waar de tekst Het broeikaseffect in een notendop over gaat. Ik kan de probleemstelling uit de tekst halen, geef mijn eigen mening over deze probleemstelling en bedenk in mijn groepje mogelijke oplossingen voor dit probleem.
Kidsweek in de KlasKidsweek in de Klas