Kidsweek in de Klas
Welkom bij het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas

Extra lesmateriaal

Lesson plan with 3 Lessons
Week van Mediawijsheid 2022
AardrijkskundeBegrijpend lezen+4BasisschoolGroep 5-8
Haatreacties op social media of pesterijen op WhatsApp. In de Week van de Mediawijsheid is dit jaar aandacht voor ons gedrag online. Want dat kan af en toe best wat socialer. Tijdens de startles leer je alles hierover. Maar hoe sociaal zijn de kinderen bij jullie op school op social media? Om daar achter te komen ga je zelf aan de slag met een onderzoekje!Meer leren over social media? In de verdiepende lessen leer je hoe je balans kunt brengen in je online gedrag (groep 5/6) en hoe je op het internet kunt omgaan met je privacy (groep 7/8).Bent u n.a.v. dit lespakket nieuwsgierig geworden? Start dan met een proefabonnement Wereld & Taal! Speciale actie: als u nu een proefabonnement afsluit, krijgt u een boekenpakket t.w.v.€ 75,- cadeau.
Startles: (a)sociale media
Na deze les:weet ik waarom er dit jaar voor het thema Like en Cancel is gekozen voor de Week van de Mediawijsheid. weet ik wat ik kan doen om de online wereld socialer te maken. heb ik aan de hand van een quiz ontdekt hoe sociaal ik ben op social media.begrijp ik de belangrijke woorden uit de tekst. kan ik vertellen waar de tekst (A)sociale media over gaat.
hoe (on)gezond ben jij online? (groep 5 en 6)
Na deze les:weet ik hoe ik kan zorgen voor een balans in mijn online gedrag. heb ik nagedacht over de balans in mijn eigen online gedrag en kan ik mijzelf een tip en top geven.begrijp ik de belangrijke woorden uit de tekst.kan ik mijn mening geven over de stelling: Kinderen kunnen heel goed zelf bepalen hoeveel schermtijd voor hen ideaal is. Daar hoeven ouders zich niet mee te bemoeien! Ik onderbouw mijn mening met argumenten.
Kidsweek in de KlasKidsweek in de Klas
Lesson plan with 0 Lessons
Lespakket - 4 en 5 mei
WELKOM bij het lespakket van Kidsweek in de Klas. In dit lesoverzicht vindt u zowel gratis lessen als lessen die beschikbaar zijn met een (proef)abonnement. Proefabonnement Wereld & Taal aanvragen? Klik dan hier. Vragen? Mail naar scholen@yandc.nl.
De eerste wereldoorlog
Na deze les:weet ik hoe de Eerste Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan en waarom het een wereldoorlog genoemd wordt. weet ik welke landen er meevochten aan de kant van de 'geallieerden' en welke aan de kant van de 'centralen'. weet ik hoe het leven in de loopgraven er in de Eerste Wereldoorlog uitzag en welke wapens een rol speelden. kan ik vergelijkingen maken tussen mijn leven en het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. begrijp ik de belangrijke woorden die met de Eerste Wereldoorlog te maken hebben. kan ik met behulp van een samenvatting weergeven wat ik heb geleerd over het onderwerp.
De tweede wereldoorlog
Na deze les: weet ik hoe de periode er na WOI uitzag en hoe het kon gebeuren dat er zo snel opnieuw een wereldoorlog ontstond.weet ik wie Hitler is en welke rol hij heeft gespeeld voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. weet ik welke belangrijke gebeurtenissen plaats hebben gevonden tijdens WOII en hoe deze met elkaar in verhouding staan (oorzaak-gevolg).begrijp ik de belangrijke woorden die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.kan ik de informatie uit de tekst en filmpjes samenvatten. Ik kies zelf op welke manier ik dit doe. Ik maak een schema, een tijdlijn of een lapbook.
Kidsweek in de KlasKidsweek in de Klas
Lesson plan with 2 Lessons
Week van de Lentekriebels - Seks en zo
Begrijpend lezenTaal+2BasisschoolGroep 7,8
Kidsweek in de Klas biedt twee kerndoeldekkende lesmethodes: Kidsweek in de Klas - Begrijpend Lezen én Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal. Kidsweek in de Klas - Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie en voor taal voor lezen, schrijven en mondelinge taalvaardigheid. Klik op de les hieronder en klik vervolgens aan de rechterkant van uw scherm op Geef les om de les te openen. Nieuwsgierig geworden? Vraag hier een informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf € 55, - een proefabonnement afsluiten. Dit abonnement stopt automatisch. Kijk hier voor alle opties. Vragen? Stuur gerust een mailtje naar scholen@yandc.nl.
Seks en zo
In de puberteit verandert er van alles, in je hoofd én in je lijf. Bij meisjes begint de puberteit vaak tussen hun achtste en twaalfde. Bij jongens als ze tussen de tien en veertien jaar zijn. Wat moeten je weten over deze roerige tijd?
SEKSUALITEIT
Na deze les:weet ik wat seksuele geaardheid betekent en welke seksuele voorkeuren er zijn (wereldoriëntatie). weet ik welke lichamelijke veranderingen jongens en meisjes doormaken in de puberteit (wereldoriëntatie). weet ik wat er in mijn hoofd verandert tijdens de puberteit (wereldoriëntatie). weet ik hoe een vrouw zwanger wordt en hoe je een zwangerschap kunt voorkomen (wereldoriëntatie).weet ik wat een soa is en hoe ik dit kan voorkomen (wereldoriëntatie).Na deze les begrijp ik de belangrijke woorden die met seks en zo te maken hebben (begrijpend lezen & woordenschat).Na deze les kan ik een blog schrijven over seksualiteit (taal - schrijven).
Kidsweek in de KlasKidsweek in de Klas