Respect Foundation
Week van Respect

SBO - Burgers bakken

1 / 2
next
Slide 1: Slide
BurgerschapsonderwijsBurgerschapskunde+3BasisschoolGroep 5-8

This lesson contains 2 slides, with text slides.

time-iconLesson duration is: 60 min

Introduction

Burgerschap staat weer bovenaan de menukaart van het onderwijs! Het is de bedoeling dat scholen kritische, actieve, betrokken burgers “bakken”. Wat zijn dat eigenlijk, actieve betrokken, kritische burgers? Kun je deze maken? En hoe moet dat dan? In deze les gaan we aan de slag met de burgers die we zelf willen zijn. Wat vinden we in deze klas belangrijk? Als we weten wat we gezamenlijk belangrijk vinden, kunnen we bedenken hoe we dat gaan doen met elkaar, in de klas, de school en in de rest van de wereld.

Instructions

  •     Knipvellen uit de bijlage in kleur op A4. Let op: van de 'kaas', 'sla' en 'burgers' zijn allemaal twee printjes nodig!
  •     Scharen
  •     Stiften/markers
  •     Lijm
Onze lessen zijn zo ontwikkeld dat je zelf de mogelijkheid hebt om aanpassingen te doen. Passen bepaalde onderdelen van de les niet bij je groep? Wil je de les in delen geven? Het kan allemaal!
Zo kun je bijvoorbeeld slides weghalen. Ook kun je zelf slides toevoegen. Gebruik hiervoor de laatste slide; deze is leeg!

Samen met ons DocentenPanel Speciaal Onderwijs kijken we kritisch naar onze lessen. De panelleden voorzien ons van hun fantastische feedback. Ze komen met tips en tops die we zelf niet kunnen bedenken. Want tsja… wie heeft er nou beter zicht op educatiemateriaal voor het speciaal onderwijs dan de mensen uit het veld?

Heb je zelf op- of aanmerkingen; neem dan contact met ons op (maartje@respectfoundation.nl). Alleen samen kunnen we ons materiaal zo passend mogelijk maken voor jullie doelgroep!   

Veel succes en plezier!

Doel van de les        
Op een speelse, creatieve manier ontdekken en bewust worden van wat het betekend om (individueel en in groepsverband) een actieve, betrokken en kritische burger te zijn.
Werkvormen
Klassikaal, in groepjes en individueel.
Competenties/ vaardigheden        
Zelfkennis, empathie, visie, oordeelsvorming, algemene ontwikkeling, kritisch, samenwerken.

Worksheets

Items in this lesson

Slide 1 - Slide

Burgers bakken
Burgerschap staat weer bovenaan de menukaart van het onderwijs! Het is de bedoeling dat scholen kritische, actieve, betrokken burgers ‘bakken’.

Wat zijn dat eigenlijk; actieve, betrokken, kritische burgers? Kun je deze maken? En hoe moet dat dan?

In deze les gaan we aan de slag met de burgers die we zelf willen zijn.
Wat vinden we in deze klas belangrijk? Als we weten wat we gezamenlijk belangrijk vinden, kunnen we bedenken hoe we dat gaan doen met elkaar in de klas, op school en in de rest van de wereld.

We gaan in deze les in groepjes aan de slag. Het is handig als je alvast drie losse tafels opstelt voor de tentoonstelling van de drie ingrediënten van de burgers. 

Veel plezier!

Slide 2 - Slide

Had je deze les de komende tijd op de planning staan om te doen met je klas, neem dan contact met ons op. Dan helpen we je graag aan het lesmateriaal!