Dagopening 30 september

1 / 10
next
Slide 1: Slide
mentoraatVoortgezet speciaal onderwijsLeerroute 1

This lesson contains 10 slides, with interactive quizzes and text slides.

time-iconLesson duration is: 10 min

Items in this lesson

Slide 1 - Slide

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Misschien ken je het spel `Wie is de Mol?’ wel. Bij dit spel moeten de deelnemers allerlei opdrachten uitvoeren. De deelnemers zullen moeten samenwerken om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren en geld te verdienen voor de pot. Maar één van hen is een bedrieger, de Mol, en die heeft als opdracht om de opdrachten van anderen te dwarsbomen. De Mol moet dit doen zonder dat de anderen dit doorhebben.

 
Na elke ronde wordt er iemand naar huis gestuurd. Bij elke nieuwe ronde heb je nieuwe kansen om dit spel te winnen. Het is dus ook een kwestie van volhouden... 

Je zult maar een nieuwe kans krijgen.

Slide 2 - Slide

Hoe hoog is de hoogste toren?
A
349 meter
B
550 meter
C
700 meter
D
828 meter

Slide 3 - Quiz

Bijbellezen:Gen.11:1-9
Heb jij weleens een hoge toren gebouwd? Met blokken, lego, zand of met iets anders? Er worden steeds hogere torens gebouwd. De hoogste toren Burj Khalifa staat in Dubai en is maar liefst 828 m hoog.

 
De mensen uit Gen.11 spreken één taal. Ze gaan bij elkaar wonen in een stad, omdat ze daar vruchtbare grond hebben gevonden. Uit angst om elkaar kwijt te raken gaan ze een hoge toren bouwen. Maar van God moesten de mensen verspreiden over de aarde. Maar de mensen luisteren niet. God straft. Hij verwart de taal. Hierdoor kunnen ze elkaar niet meer verstaan, gaan ze uit elkaar wonen en komt de toren niet af. Deze plek wordt Babel (=verwarring) genoemd, omdat God door de vele talen de mensen over de aarde verspreidde. Dit was Gods wil! Uiteindelijk wil God de mensen weer één maken, volken roepen van elke taal, en ze samen brengen in Zijn huis. Een eeuwig huis. Als je bij die naam schuilt, dan heb je een vaste toren gevonden (zegt Spr. 18).
Stel je vertrouwen op God en Hij zorgt voor nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Slide 4 - Slide

Durf jij jouw leven in Gods hand te leggen, of bepaal jij liever je eigen leven? Leg uit.​

Slide 5 - Open question

Wat doe jij als je
bang bent?

Slide 6 - Mind map

Stel je ouders even voor:

Slide 7 - Mind map

Het leven van een
brugklasser is zwaar

Slide 8 - Mind map

De overstap van de basisschool naar de Prins Maurits is ingrijpend

Slide 9 - Open question

Slide 10 - Mind map