Concept Bala

Concept Bala
1 / 25
next
Slide 1: Slide
WorkshopMBOStudiejaar 2

This lesson contains 25 slides, with text slides.

time-iconLesson duration is: 180 min

Items in this lesson

Concept Bala

Slide 1 - Slide

Slide 2 - Slide

Slide 3 - Slide

Bala New York
Duo opdracht
Conceptbord en materialenbord

Slide 4 - Slide

Slide 5 - Slide

Het concept bestaat uit minimaal een moodboard/conceptboard en omschrijving van het concept

Slide 6 - Slide

Het concept voldoen aan de volgende eisen

Slide 7 - Slide

* Het concept sluit aan op de eisen uit de briefing
* Het concept sluit aan op de doelgroep
* Het concept is vernieuwend en creatief
* Het concept geeft een duidelijk beeld over het thema, materiaalkeuzes, kleur, vorm, stijl, producten en/of communicatie, die aansluiten bij het bedrijf/merk.

Slide 8 - Slide

Concept omschrijving
Een concept is een idee of een overtuiging dat de basis vormt voor de doelstellingen die je wilt behalen en beslissingen die je neemt. Een concept is niet zomaar een idee dat in je hoofd spookt. Het is een verzameling van ideeën, verpakt in een goed verhaal die de basis vormt voor keuzes die je maakt.

Slide 9 - Slide

Moodboard/ Conceptboard
Een moodboard is een visuele samenstelling of collage van afbeeldingen, tekst, kleuren en andere elementen die bedoeld zijn om een specifieke sfeer, stijl, emotie, concept of idee te communiceren. Het wordt vaak gebruikt in diverse creatieve disciplines zoals design, mode, interieurontwerp, kunst en marketing om visuele inspiratie te bieden en een gedeelde visie te creëren.

Slide 10 - Slide

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en toepassingen van moodboards:


Slide 11 - Slide

Creatieve Inspiratie: Moodboards dienen als een bron van inspiratie voor creatieve projecten. Ze helpen bij het genereren van ideeën en het vastleggen van de gewenste visuele en emotionele aspecten van een project.

Slide 12 - Slide

Communicatiemiddel: Moodboards worden vaak gebruikt om ontwerpen en concepten te communiceren tussen ontwerpers, klanten en teamleden. Ze stellen iedereen in staat om een gemeenschappelijke visie te delen.

Slide 13 - Slide

Sfeer en Emotie: Moodboards kunnen de gewenste sfeer, emotie of stemming van een project weergeven. Bijvoorbeeld, een moodboard voor een interieurontwerp kan warme kleuren en gezellige texturen bevatten om een comfortabele sfeer te illustreren.

Slide 14 - Slide

Kleur- en Stijlrichtlijnen: Ze kunnen dienen als richtlijnen voor kleurenschema's, patronen, typografie en visuele elementen die in een project moeten worden opgenomen.

Slide 15 - Slide

Brainstorming en Conceptontwikkeling: Moodboards worden vaak gebruikt in de beginfase van een project om ideeën te brainstormen en een concept te ontwikkelen voordat het echte werk begint.

Slide 16 - Slide

Presentatiedoeleinden: Ze kunnen worden gebruikt tijdens presentaties aan klanten of stakeholders om een idee te visualiseren en te verkopen.

Slide 17 - Slide

Moodboards kunnen fysiek worden gemaakt door afbeeldingen uit tijdschriften te knippen en op een bord te plakken, maar ze kunnen ook digitaal worden gemaakt met behulp van softwaretools zoals Canva, Pinterest of Adobe Spark.
 Het belangrijkste doel is om een visuele weergave te bieden van de gewenste esthetische en emotionele aspecten van een project, waardoor het gemakkelijker wordt om creatieve ideeën te ontwikkelen en te delen.

Slide 18 - Slide

Slide 19 - Slide

Slide 20 - Slide

Slide 21 - Slide

Slide 22 - Slide

Slide 23 - Slide

Slide 24 - Slide

Aanpassen ze moeten ook een omschrijving van het concept geven

Slide 25 - Slide