VO - Burgers bakken

1 / 2
next
Slide 1: Slide
BurgerschapskundeBurgerschap+9Middelbare schoolvmbo, mavo, havo, vwoLeerjaar 1-6

This lesson contains 2 slides, with text slides.

time-iconLesson duration is: 45 min

Introduction

Burgerschap staat weer bovenaan de menukaart van het onderwijs! Het is de bedoeling dat scholen actieve, betrokken burgers bakken. Wat zijn dat eigenlijk, actieve betrokken burgers? Kun je deze maken? En hoe moet dat dan? In deze les gaan we aan de slag met de burgers die we zelf willen zijn. Wat vinden we in deze klas belangrijk? Als we weten wat we gezamenlijk belangrijk vinden, kunnen we bedenken hoe we dat gaan doen met elkaar, in de klas, de school en in de rest van de wereld.

Instructions

Digitaal: Om de les digitaal te kunnen doen stuur je van tevoren het werkblad naar de leerlingen. Ze moeten het werkblad downloaden en openen om te zorgen dat hij helemaal werkt!

Fysiek: Voor een les in de klas print je het werkblad voor elke leerling uit.

Doel van de les        
Op een speelse, creatieve manier ontdekken en bewust worden van wat het betekend om (individueel en in groepsverband) een actieve, betrokken en kritische burger te zijn.
Werkvormen
Klassikaal, in groepjes en individueel.
Competenties/ vaardigheden        
Zelfkennis, empathie, visie, oordeelsvorming, algemene ontwikkeling, kritisch, samenwerken.

Worksheets

Items in this lesson

Slide 1 - Slide

INTRO
Burgerschap staat weer bovenaan de menukaart van het onderwijs! Het is de bedoeling dat scholen actieve, betrokken burgers bakken. Wat zijn dat eigenlijk, actieve betrokken burgers? Kun je deze maken? En hoe moet dat dan?

In deze les gaan we aan de slag met de burgers die we zelf willen zijn.
Wat vinden we in deze klas belangrijk? Als we weten wat we gezamenlijk belangrijk vinden, kunnen we bedenken hoe we dat gaan doen met elkaar, in de klas, de school en in de rest van de wereld.

Slide 2 - Slide

Had je deze les de komende tijd op de planning staan om te doen met je klas, neem dan contact met ons op. Dan helpen we je graag aan het lesmateriaal!