1. Er zitten veel fouten in het boek, waardoor we het aan het herlezen zijn. Ze willen het boek ook opnieuw laten drukken.
2. Niet alleen het christelijke geloof kent een hemelvaart. Ook bij het islamitische geloof wordt er gesproken over een bezoek aan de hemel. Mohammed reed op het hemelse dier Buraq door de nacht, een nachtreis op weg naar profeten en zijn god. De Hemelvaart van Mohammed wordt vandaag gevierd.
Op deze nacht verscheen de engel Gabriël aan Mohammed. Hij mocht die nacht het hemelse dier Buraq bestijgen en met Gabriël naar de Hemel en Jeruzalem afreizen in het jaar 621 van de Christelijke jaartelling.
Hemelvaart islam:
De Hadith beschreef Buraq als volgt: “Een wit en lang dier, groter dan een ezel, maar kleiner dan een muilezel. Volgens de verhalen bad Mohammed die nacht met profeten en sprak hij zelfs met god.
God sprak met hem en zei dat moslims vijftig keer per dag de Salat, een ritueel gebed, moeten bidden. Op aandringen van profeet Mozes, keerde hij meerdermaals terug naar God totdat het aantal uiteindelijk was vastgesteld op vijf. Na zijn gesprek keerde hij weer terug op aarde.
(Hemelvaart christendom: Hemelvaart christendom: Hemelvaartsdag is een christelijke feestdag die het einde van Jezus' leven op aarde markeert. Op deze dag wordt gevierd dat de zoon van God na de opstanding de aarde weer verliet. Om met Pinksteren te kunnen terugkeren in de gedaante van de Heilige Geest, moest Jezus als mens de aarde verlaten)
5. *p.39: De Banu Nadir, een joodse stam in Medina, probeerden de Profeet Mohammed (vrede zij met hem) te doden. Toen ze ontdekt werden, gaf de Profeet hen tien dagen om de stad te verlaten, anders zouden de gevangen genomenen worden gedood.
Ze weigerden eerst, maar na steun van andere stammen gaven ze zich over en verlieten Medina. Hun eigendommen werden verdeeld
*"Jullie zullen met niemand vechten tenzij er tegen jullie wordt gevochten of jullie worden aangevallen! Jullie zullen niemand doden!»
de Profeet (vrede zij met hem) en de 10.000 soldaten zijn uit Medina naar Mekka vertrokken. "De moslims hebben in Mekka geen bloed vergoten, ze hebben alleen de adhaan (oproep tot gebed) gereciteerd. Alleen tegen moordenaars werd het zwaard getrokken.»
6. De islam benadrukt het belang van wederzijdse instemming tussen de partners in het huwelijk. Dit is duidelijk in verschillende overleveringen (hadith) en de interpretatie van de Koran.
In Surah An-Nisa (4:19) staat bijvoorbeeld:
"O jullie die geloven, het is niet toegestaan voor jullie om vrouwen tegen hun wil te erven."
Het is belangrijk om te weten dat cultuur en lokale tradities in sommige regio's wel kunnen leiden tot druk of praktijken die tegen de islamitische principes ingaan.
7.
De huwelijken van de Profeet Mohammed (vzmh) worden binnen de islam gezien als een belangrijk onderdeel van zijn leven en missie. Ze vervulden spirituele, sociale en politieke doelen, en bieden ook lessen over moraal, gerechtigheid en de rechten van vrouwen. Hier is een overzicht van zijn huwelijken en de context ervan:
1. Khadija bint Khuwaylid (r.a.)
Zijn eerste vrouw en zijn enige echtgenote gedurende 25 jaar, totdat zij overleed.
Khadija was een weduwe, 15 jaar ouder dan Mohammed (vzmh), en een succesvolle handelaar.
Hun huwelijk was gebaseerd op liefde en wederzijds respect. Ze was zijn grootste steun in de vroege jaren van zijn profeetschap.
2. Sawda bint Zam’a (r.a.)
Na de dood van Khadija trouwde de Profeet met Sawda, een weduwe.
Dit huwelijk bood Sawda bescherming en stabiliteit, omdat weduwen in die tijd vaak kwetsbaar waren.
3. Aisha bint Abu Bakr (r.a.)
Aisha was de dochter van Abu Bakr, de beste vriend van de Profeet.
Hun huwelijk versterkte de band tussen Mohammed (vzmh) en Abu Bakr.
Aisha speelde een belangrijke rol in de overlevering van ahadith en het onderwijzen van de islam na de dood van de Profeet.
4. Hafsa bint Umar (r.a.)
Hafsa was de dochter van Umar ibn al-Khattab, een van de naaste metgezellen van de Profeet.
Dit huwelijk bracht politieke en sociale banden tussen de vroege moslimgemeenschap.
5. Zaynab bint Khuzayma (r.a.)
Bekend als "Moeder van de armen" vanwege haar liefdadigheid.
Ze was weduwe en stierf kort na haar huwelijk met de Profeet.
6. Umm Salama (Hind bint Abi Umayya) (r.a.)
Umm Salama was een weduwe met kinderen. Haar huwelijk met de Profeet toonde zijn zorg voor weduwen en weeskinderen.
7. Zaynab bint Jahsh (r.a.)
Dit huwelijk werd door Allah geopenbaard in de Koran (33:37). Zaynab was eerder getrouwd geweest met Zayd ibn Haritha, de geadopteerde zoon van de Profeet.
Het huwelijk was bedoeld om een einde te maken aan de pre-islamitische traditie dat geadopteerde zonen als biologische zonen werden beschouwd. 8. Juwayriya bint al-Harith (r.a.)
Een huwelijk dat politieke voordelen bood door een vijandige stam tot de islam te brengen.
9. Umm Habiba (Ramlah bint Abi Sufyan) (r.a.)
Haar huwelijk symboliseerde verzoening met Abu Sufyan, een vooraanstaande leider van Quraysh.
10. Safiyya bint Huyayy (r.a.)
Safiyya was van Joodse afkomst. Dit huwelijk bracht harmonie tussen de moslims en de Banu Nadir-stam.
11. Maymunah bint al-Harith (r.a.)
Het laatste huwelijk van de Profeet. Ze wordt geprezen om haar vroomheid.