lesson plan

Beeld en Geluid bij je boek: de Jonge Jury 2022

A lesson plan by Beeld & Geluid op school

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en daaruit hun favoriete boeken te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury, die wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Jonge Jury.
De elf leestips van de Jonge Jury 2022 zijn bekend. De leden van het Jonge Jury Boekgenootschap hebben de tien leukste, grappigste, spannendste en mooiste boeken van de groslijst - bestaande uit boeken uitgekomen in 2021 - geselecteerd. De elfde Leestip komtv voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. Kijk hier voor meer informatie over de Jonge Jury van Passionate Bulkboek.

Toffe fragmenten
Hieronder vind je de elf Jonge Jury-Leestips - met Beeld en Geluid erbij!
Je vindt bij elk boek een aantal fragmenten die aansluiten bij thema's van het boek. Superhandig, want zo kun je heel gemakkelijk alvast een beeld vormen van het boek.

Mooie boektrailers
Ook kun je bij elk boek luisteren naar de boektrailer #DeZin. Daarin vertelt een lid van het Jonge Jury Boekengenootschap wat de mooiste zin van een boek is en waarom. Wij dagen je uit om er zelf ook een te maken!