lesson plan

Kerstkaartenactie in samenwerking met het Ouderenfonds en PostNL 2020

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Kidsweek in de Klas in samenwerking met het Ouderenfonds en PostNL.

Maak gebruik van het lesmateriaal door hieronder op de handleiding, leskaart en digibordles te klikken.

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen de kerstdagen alleen door. Speciaal voor deze ouderen heeft het Nationaal Ouderenfonds een kerstkaartenactie opgezet. Wij willen graag deze ouderen verrassen met een persoonlijke kerstkaart.

Ga naar ouderenfonds.nl/schoolkerstkaart en bestel daar kosteloos het aantal pakketjes, met het lesmateriaal en de  kerstkaarten, voor het aantal kinderen dat meedoet aan de actie.

Het lesmateriaal
Hieronder vindt u het lesmateriaal. Aan de hand van de digibordles leren uw leerlingen hoe zij een mooi gebaar kunnen maken naar een eenzame oudere door een wenskaart te schrijven en worden er tips gegeven door bekende kinderboekenschrijvers. Uw leerlingen kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag met de leskaart en het schrijven van een kerstkaart.