lesson plan

Lesplan Feest

A lesson plan by Rotterdams Philharmonisch Orkest

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Introductie

Over Feest in de Superstraat
In een flat in de stad wonen de vijf beste vrienden van Winston. Hij is op weg om bij ieder een uitnodiging in de brievenbus te doen voor zijn speciale Maan Feest. Nu maar hopen dat al zijn vrienden komen...
In samenwerking met het Wereldmuseum maakt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de voorstelling FEEST! We stappen mee in de verhaallijn van het Kindermuseum 'de Superstraat', en ontdekken hoe Rotterdamse buren feest vieren. En bij feest hoort muziek, al eeuwenlang.
We laten klassieke feestmuziek samensmelten met invloeden van de wereldculturen die Rotterdam rijk is. Natuurlijk een  liedje die de leerlingen kunnen meezingen tijdens de voorstelling in de Doelen en in het Theather Zuidplein.

uitvoerenden Ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
acteur Ayrton Kirchner
regie Daniel van Klaveren
tekst Gaby Bakker
muziek Oene van Geel
decor en kostuums Marlies Schot

OVERZICHT VAN HET LESPAKKET
In dit lesmateriaal vind je:
• 1 interactieve les met 1 lied (zie onder kop 'het lied') 

HET LIED
Om het lied uit de voorstelling alvast te beluisteren kan je op het filmpje klikken. Het lied + instructie zit ook in de les bij slide 11.


KERNDOELEN
De lessen sluiten aan bij de Kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie
Nr. 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Nr. 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.