lesson plan

Er was eens

A lesson plan by Beeld & Geluid op school

Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.

Dit schooljaar vindt alweer de negende editie van Er Was Eens plaats. Deze verhalenwedstrijd wordt georganiseerd door Passionate Bulkboek, waarbij leerlingen in zeven lessen, in groepjes aan de slag gaan met het schrijven van hun eigen verhaal.

In de eerste les krijgen alle leerlingen een boek dat aansluit op hun belevingswereld en dat helpt als inspiratiebron voor het eigen verhaal. Ook worden zij getrakteerd op een schrijversbezoek, want wie kan hen beter inspireren dan de schrijver zelf?! Maar welk boek ga je kiezen? 

Van de lijst met boeken die voor jou in aanmerking komen heeft Beeld & Geluid er vijf uitgekozen om extra informatie bij te zoeken. Zo kun je gemakkelijke kennismaken en weet je meteen al meer! Je vindt hier per boek informatie over het verhaal, de schrijver en de verschillende thema's van het boek. Deze worden toegelicht met passende videofragmenten die letterlijk een beeld geven bij een thema uit het boek. Zo kun je het er in de les ook nog makkelijk over hebben.

Dus ... waar wacht je nog op? Bekijk deze boeken en maak je keuze! Hoe handig is dat?!