Cleanwise - lessen over afval
Lespakket over afval scheiden voor onder-, midden- en bouwenbouw. Aangeboden door Circulus.

cleanwise op school

Deze lessenreeks hoort bij het vernieuwde lespakket van Cleanwise, een initiatief van Circulus. Er wordt ook op school aan afval scheiden gedaan. En dat is belangrijk: hoe meer afval er goed gescheiden wordt, hoe beter het recyclebaar is. Omdat het voor veel kinderen en volwassenen niet altijd even duidelijk is welk afval waar hoort, is er nu dit lespakket. In deze lessen passeren de drie belangrijkste afvalstromen de revue: PMD, GFT en papier.

Er zijn lessen voor zowel de onder-, midden- als bovenbouw die allemaal direct af te spelen zijn op het digibord. Daarnaast ga je samen met de leerlingen praktisch aan de slag met afvalscheiding op school. Bij elke les hoort ook een lesplan voor de leerkracht.

De lessen en lesplannen zijn te vinden via de button 'Lessen' bovenaan deze pagina, of ga direct naar de eerste lessen onder-, midden- of bovenbouw:
Lessen aanpassen? Dat kan! Bewaar ze in je LessonUp-account en pas ze naar eigen inzicht aan.

Wil je graag meer informatie over Cleanwise? Die vind je hier: www.circulus.nl/clean-wise-start/basisscholenVoor allerlei leuke weetjes, spelletjes, knutseltips en ideeën kun je terecht op: www.circulus.nl/clean-wise-start.