De InternetHelden
Educational material about online safety and digital citizenship

DE INTERNETHELDEN

Van harte welkom bij De InternetHelden, het lespakket over online veiligheid en digitaal burgerschap (mediawijsheid) van Bureau Jeugd & Media, bedoeld voor tieners (onderbouw VO en SVO). 

De InternetHelden is ontstaan uit een samenwerking tussen Bureau Jeugd & Media, Safer Internet Centre Nederland en Google, en wordt onderschreven door Helpwanted.nl, Ouders & Onderwijs en Veiliginternetten.nl.

Het lespakket voor VO behandelt zes thema’s:
  • Verstandig delen
  • Val niet voor vals
  • Beveilig je geheimen
  • Met aardig doen kom je verder
  • Blijf er niet mee zitten
  • Zorg goed voor jezelf
Elk thema bevat naast de nodige tekst en uitleg voor u als docent, een aantal lessen (drie of vier). U kunt alles van begin tot eind doorlopen, maar u kunt ook losse thema’s en lessen eruit pikken. Voor meer informatie over hoe het materiaal te gebruiken kunt u de FAQ’s raadplegen.

U kunt alle lessen geven via het digitale schoolbord (dus zonder dat leerlingen een eigen scherm gebruiken): zet de optie 'devices in de klas' uit. Het is dus de bedoeling dat alle vragen klassikaal beantwoord worden. Onze lessen draaien om het gesprek in de klas.

Speciaal Voortgezet Onderwijs (SVO)
In november 2023 lanceren we De InternetHelden Basis: 20 nieuwe, korte lessen, bedoeld voor het speciaal voortgezet onderwijs. Daarin zitten zeven thema's met een voor de leerling herkenbare, vaste structuur. De lessen in eenvoudige taal en met meer video en illustraties die speciaal voor deze lessen zijn gemaakt.

Voor vragen en commentaar: mail naar DeInternetHelden@bureaujeugdenmedia.nl