Voorrangsborden op de weg

Voorrangsborden op de weg
1 / 13
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 13 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Voorrangsborden op de weg

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het einde van deze les weten de leerlingen welke de voorrangsborden zijn en wat ze allemaal betekenen.

Slide 2 - Slide

Vertel de leerlingen de leerdoel van de les. Het is belangrijk om de leerlingen een duidelijk doel te geven om te werken aan tijdens de les.
Wat weet je al over voorrangsborden op de weg?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Stopbord
Dit bord betekent dat je moet stoppen voor de stoplijn.

Slide 4 - Slide

Laat een afbeelding van het stopbord zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit bord ooit hebben gezien.
Voorrangsbord
Dit bord geeft aan dat je voorrang moet verlenen aan al het verkeer van rechts.

Slide 5 - Slide

Laat een afbeelding van het voorrangsbord zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit bord ooit hebben gezien.
Haaientanden
Dit zijn witte markeringen op de weg die aangeven dat je voorrang moet verlenen aan al het verkeer op de weg waar je op uitkomt.

Slide 6 - Slide

Laat een afbeelding van haaientanden zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit ooit hebben gezien.
Verkeersbord met gele ruit
Dit bord betekent dat je voorrang moet verlenen aan al het verkeer op de kruisende weg.

Slide 7 - Slide

Laat een afbeelding van het verkeersbord met gele ruit zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit bord ooit hebben gezien.
Uitzondering op voorrang
Dit bord geeft aan dat een uitzondering wordt gemaakt op de voorrangsregel van de weg waar je op rijdt. Bijvoorbeeld als er een bus of tram aankomt.

Slide 8 - Slide

Laat een afbeelding van het bord zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit bord ooit hebben gezien.
Voorrang verlenen
Dit bord geeft aan dat je voorrang moet verlenen aan al het verkeer op de kruisende weg.

Slide 9 - Slide

Laat een afbeelding van het bord zien en vraag de leerlingen om te beschrijven wat ze zien en wat het betekent. Vraag de leerlingen of ze dit bord ooit hebben gezien.
Herhaling
Nu weet je wat de belangrijkste voorrangsborden op de weg zijn en wat ze betekenen.

Slide 10 - Slide

Herhaal de belangrijkste informatie die in de les is behandeld. Geef de leerlingen de kans om vragen te stellen of om nog iets op te merken over wat ze hebben geleerd.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 11 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 12 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 13 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.