Μελέτη Περίπτωσης - Επιχείρηση Jairo (Primary)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ JAIRO
1 / 18
volgende
Slide 1: Tekstslide
ScienceGeography+3Primary EducationAge 8-11

In deze les zitten 18 slides, met interactieve quizzen, tekstslides en 7 videos.

time-iconLesduur is: 20 min

Introductie

Περιγραφή Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης συνδέεται με τα Σχέδια Μαθημάτων: Λαθροθηρία θαλάσσιων χελωνών. Επικεντρώνεται στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε τη λαθροθηρία των θαλάσσιων χελωνών .

Instructies

Οδηγίες
Αυτή η Μελέτη περίπτωσης συνδέεται με το Σχέδιο Μαθήματος: Λαθροθηρία θαλάσσιων χελωνών. Επικεντρώνεται στην εκστρατεία μας Operation Jairo που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών.

Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης διαρκεί 20 λεπτά.

Επικοινωνία: education@seashepherdglobal.org
© Sea Shepherd 2021


Instructies

Onderdelen in deze les

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ JAIRO

Slide 1 - Tekstslide

Εισαγωγή

Αυτό το μάθημα παρέχεται από τη Sea Shepherd. Η Sea Shepherd ιδρύθηκε το 1977 και είναι ένας οργανισμός προστασίας της θάλασσας που έχει ως στόχο την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας άγριας ζωής. Η Sea Shepherd εργάζεται παγκοσμίως για πολλά θέματα που επηρεάζουν τους ωκεανούς, διεξάγοντας πολλές εκστρατείες άμεσης δράσης κάθε χρόνο. Η παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία (ΠΛΑ αλιεία) είναι ένας κλάδος, που η Sea Shepherd αντιμετωπίζει για να σταματήσει την παράνομη αλιεία.

Γνωρίζετε ήδη...
Θα μάθετε...
Απαιτείται δράση!

Αξιολογήστε τις γνώσεις σας

Κλικάρετε στην εικόνα

Δείτε το βίντεο

Slide 2 - Tekstslide

Εικονίδια εκμάθησης

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται χρήση των συγκεκριμένων εικονιδίων:
Protecting sea turtles in Costa Rica
Προστασία θαλάσσιων χελωνών στην Κόστα Ρίκα.

Slide 3 - Tekstslide

Κόστα Ρίκα

Περιπολίες στο νησί Pacuare (Πακουάρε) και την παραλία Moin (Μόιν) στην ηπειρωτική χώρα της Κόστα Ρίκα. Για πολλές νύχτες, το πλήρωμα της Sea Shepherd στάθηκε στο μέρος του, μπαίνοντας ανάμεσα σε λαθροκυνηγούς και φωλιές χελωνών. Προστατεύοντας τις χελώνες και τα αυγά τους από τους λαθροκυνηγούς.


Despite being attacked by poachers crews saved nesting leatherback turtles.
Παρόλο που βρίσκονταν υπό επίθεση από λαθροκυνηγούς, σώθηκαν δερματοχελώνες που φώλιαζαν.  

Slide 4 - Tekstslide

Αντίσταση στους λαθροκυνηγούς

Η προστασία των χελωνών είναι επικίνδυνη υπόθεση· σε μια νύχτα περιπολίας, έντεκα μέλη του πληρώματος Sea Shepherd δέχτηκαν βίαιη επίθεση από ένοπλους λαθροκυνηγούς. Αν και οι λαθροκυνηγοί χρησιμοποίησαν κυρίως κλαδιά δένδρων κατά την επίθεση, ήταν επίσης οπλισμένοι με πιστόλια και πυροβόλησαν προς τους φύλακες της Sea Shepherd.

Η Sea Shepherd παρέμεινε απτόητη στην αποστολή της. Λιγότερο από ένα μήνα αργότερα, μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου δέχτηκαν επίθεση, το πλήρωμα μας προστάτευσε μια δερματοχελώνα από λαθροκυνηγούς και εξασφάλισε ότι τα 63 αυγά της μεταφέρθηκαν σε εκκολαπτήριο.

Slide 5 - Video

Deze slide heeft geen instructies

Working to protect sea turtles in Honduras
Συνεργασία για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ονδούρα.

Slide 6 - Tekstslide

Ονδούρα

Στην Ονδούρα, η Sea Shepherd περιπολούσε τις παραλίες της Utila (Ουτίλα) κάθε βράδυ για 74 νύχτες· το πλήρωμά μας προστάτευε 32 φωλιές, σώζοντας συνολικά 3.636 χελώνες!

Καμία φωλιά δεν λεηλατήθηκε από λαθροκυνηγούς όσο η Sea Shepherd βρισκόταν εκεί.

 Η Sea Shepherd συνεργάστηκε με την Ένωση Διατήρησης του Κόλπου του Νησιού της Ονδούρας, συνοδεύοντας εθελοντές σε περιπολίες, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του πληρώματος της Sea Shepherd, καθώς και των χελωνών που χρησιμοποιούν τις ακτές της Ονδούρας για να φτιάξουν τις φωλιές τους.

Slide 7 - Video

Deze slide heeft geen instructies

Slide 8 - Video

Deze slide heeft geen instructies

Slide 9 - Video

Deze slide heeft geen instructies

Slide 10 - Video

Deze slide heeft geen instructies

Protecting sea turtles in Nicaragua is dangerous, but necessary to save species.
Η προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Νικαράγουα είναι επικίνδυνη υπόθεση, αλλά απαραίτητη για την προστασία του είδους.

Slide 11 - Tekstslide

Νικαράγουα

Το 2018-2019, η Sea Shepherd πήγε στην Κεντρική Αμερική για να προστατεύσει τα αυγά της θαλάσσιας χελώνας, τα χελωνάκια και τα θηλυκά που έφτιαχναν τις φωλιές τους.

Το πλήρωμά μας περιπολούσε για 84 νύχτες στις παραλίες του Padre Ramos, στη Νικαράγουα, που αποτελούν μέρη ωοτοκίας για τις κεραμοχελώνες, τις θαλάσσιες χελώνες ridley του Ειρηνικού, τις πράσινες θαλασσοχελώνες και περιστασιακά τις δερματοχελώνες.

Στη Νικαράγουα, είναι παράνομο να σκοτώνονται οι θαλάσσιες χελώνες, όπως και η λαθροθηρία των αυγών τους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση της χώρας δεν διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να σταματήσει εντελώς τη λαθροθηρία. Σε περιοχές όπως το Padre Ramos (Πάντρε Ράμος), δεν υπάρχει καμία επίβλεψη, αφήνοντας έτσι τις θαλάσσιες χελώνες εντελώς απροστάτευτες.

Το πλήρωμά μας υπερείχε αριθμητικά είκοσι προς ένα, καθώς δεκάδες ένοπλοι λαθροκυνηγοί κυνηγούσαν θαλάσσιες χελώνες κάθε βράδυ. Το πλήρωμα εντόπισε τους λαθροκυνηγούς, προστάτευσε τις χελώνες και μετέφερε τα αυγά τους σε ένα εκκολαπτήριο για επώαση. Αυτό επέτρεψε στα θαλάσσια χελωνάκια να γεννηθούν με ασφάλεια και στη συνέχεια να οδηγηθούν στον ωκεανό.

Slide 12 - Video

Νικαράγουα

Παρά τις πολλαπλές επιθέσεις από λαθροκυνηγούς, το πλήρωμα πέρασε τρεις μήνες στη Νικαράγουα. Βρήκαν πάνω από 40 φωλιές και έσωσαν πάνω από 3.900 αυγά, δίνοντας σε αυτές τις θαλάσσιες χελώνες μια ευκαιρία για επιβίωση.

Το βίντεο (02:07) δείχνει το πλήρωμα της Sea Shepherd να προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες. 
https://www.youtube.com/watch?v=L7FJEgPnrJs&list=PLNmnNu36NAjhYQH35oj2oR5WdoUQcr1H8&index=2

Slide 13 - Video

Deze slide heeft geen instructiesΣε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η Επιχείρηση Jairo;

Slide 14 - Open vraag

Ερώτηση

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας το www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται η Επιχείρηση Jairo για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών;»Από τι κινδυνεύουν τα θαλάσσια χελωνάκια στη Φλόριντα;

Slide 15 - Open vraag

Ερώτηση

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας το www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Από τι κινδυνεύουν τα θαλάσσια χελωνάκια στη Φλόριντα;»Γράψτε τρία πράγματα που μάθατε.

Slide 16 - Open vraag

Τι μάθατε;

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας το www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Γράψτε τρία πράγματα που μάθατε.»
Γράψτε ένα πράγμα που δεν καταλάβατε.

Slide 17 - Open vraag

Τι δεν καταλάβατε;

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας το www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Γράψτε ένα πράγμα που δεν καταλάβατε.»


www.seashepherdglobal.org

Slide 18 - Tekstslide

Deze slide heeft geen instructies