Onderdelen in deze les

Slide 1 - Tekstslide

Deze slide heeft geen instructies

* Dit gaan we doen
Tijdens de laatste bijeenkomst van blok B splitsen we voor de eerste keer de groep in tweeën. Met de helft van je groep bespreek je de door jou gemaakte wedstrijdanalyse (opdracht 1.3) en ga je gezamenlijk de stappen van een wedstrijd(situatie) naar de training(svorm) doorlopen.

* Leerdoelen
Je hebt de stappen van een wedstrijdanalyse naar training(svorm) doorlopen.
Je hebt een verdieping gemaakt in het lezen en analyseren van voetballen.
Je hebt teruggekeken op blok B en vooruitgekeken naar blok C.

Slide 2 - Tekstslide

Presentatie wedstrijdanalyse
Fc Twente - Feyenoord

Slide 3 - Tekstslide

Algemene wedstrijdbeeld 1e helft

FC Twente in formatie 1:4:3:3 PNV - Feyenoord in formatie 1:4:3:3 PNA
Het eerste 30 minuten speelde zich vooral af op de helft van Feyenoord. In verhouding tot vele kansen heeft FC Twente maar twee keer gescoord.
Feyenoord had veel moeite om vanuit achteren een fatsoenlijke aanval op te zetten omdat Twente met veel energie op de juiste manier druk ging zetten. Feyenoord bleef proberen naar een voetballende oplossingen.
Na ongeveer dertig minuten werd storen door Fc Twente minder kwalitatief.
Trainer van Feyenoord paste een tactische wissel toe ook rond de dertigste minuut. Hierdoor kwam Feyenoord wat beter in haar spel. Ze kwamen zelfs onverwachts terug in de wedstrijd door een mooie aanval dat helemaal bij de keeper begon.

Slide 4 - Tekstslide

Twente speelsters stonden niet goed op hun positie en druk zetten van de centrumspits (25) was niet goed. Ze kon de lange bal niet uithalen.
Fc Twente middenvelders waren ook laat met omschakelen A-V en centrale verdediger (4) maakte een verkeerde keuze bij uitstappen van de voorzet / assist.
Algemene wedstrijdbeeld 2e helft
2e helft had Feyenoord nog 1 wissel toegepast en wijziging in de formatie.
Met meer druk naar voren en met twee spitsen. zie tekening.
FC Twente scoorde vrij snel de 3-1 en de wedstrijd leek daarmee enigszins gespeeld. FC Twente kreeg goede mogelijkheden en twee goede kansen om uit te lopen. Deze kansen werden niet benut. Feyenoord gaf de moed niet op, ze kwamen paar zelfs gevaarlijk voor de doel van Fc Twente.
FC Twente wist dat 3-1 ook genoeg was en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit.
Overwinning was dik verdiend!

Slide 5 - Tekstslide

Teamfunctie Verdedigen
Analyse:
FC Twente 1:4:3:3 PNV - Feyenoord 1:4:3:3 PNA  ( 2e helft 1:5:3:2 )
Hoog druk storen HT
Feyenoord werd uitgenodigd om via hun rechter CV /4\ op te bouwen.

Wanneer: Wanneer Feyenoord probeert op te bouwen op eigen helft
Welke: Bij een doeltrap, of vanuit een vrij spel de RCV (4) ingespeeld wordt.

Slide 7 - Tekstslide

Slide 8 - Video

Tegendoelpunt FC Twente 2-1

Stap:
1- Video eerst laten afspelen
2- pauze momenten en uitleg over omschakeling storen HT, verkeerde moment en manier. EH kantelen en veldbezetting voor de doel bij voorzet
Teamfunctie omschakelen Verdedigen naar Aanvallen
De ballen werden vaak gewonnen op HT. zie tekening markering.
FC Twente kon hierdoor een nieuwe aanval opzetten. De ballen werden vaak teruggespeeld of via een van de middenvelders naar de andere kant.
Ik vond dat FC Twente meer gevaarlijk had kunnen worden wanneer ze af en toe.
 Ik vond dat FC Twente meer gevaarlijk had kunnen worden wanneer ze af en toe vooruit hadden gespeeld bij een omschakeling van V-A.
Het eerste helft heeft FC Twente weinig kansen gecreëerd uit omschakeling V-A.
Doordat ze bal in de ploeg hielden of via een spelhervatting ingooi wel maar dan is het geen V-A meer maar teamfunctie A. In de twee helft was er ook meer ruimte om de ballen dieper te spelen bij een omschakeling V-A. Vanuit de omschakeling had Fc Twente meer kansen moeten creëren. Voorbeelden zijn o.a.verkeerde loopacties van de aanvallers, onzuivere passen, niet benutten van de ruimtes. Zie bijlage. De aanvallers benutten de ruimte niet.
Middenvelder loopt in de lijn van de passlijn. Speelster aan de bal geeft een foute bal

Slide 9 - Tekstslide

Daarin tegen vond ik dat FC Twente in de 2e helft wel paar momenten had dat de ballen sneller naar voren werden gespeeld en dit ook meteen kansen (mogelijkheden) opleverde. (zie aanval 2e helft waarbij de bal wordt afgepakt op het middenveld door twee keer kort naar voren te spelen wordt (11) bereikt en zij de bal op de bal schie