Beeld en Geluid Onderwijs
Een enorme collectie interessant AV-materiaal, gratis voor gebruik in het onderwijs

Beeld en geluid Onderwijs

Voor het onderwijs is door het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid het platform www.beeldengeluidhopschool.nl ontwikkeld. Uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een speciale selectie gemaakt voor het onderwijs. Dit gaat om televisie- en radioprogramma's of fragmenten, die ooit door de Publieke Omroepen zijn uitgezonden. Denk hierbij aan o.a. (jeugd)journaals, actualiteitenprogramma's, relevante documentaires en ook youtube-filmpjes. De media zijn geselecteerd en ontsloten voor onderwijsdoeleinden. Iedereen in het onderwijs heeft gratis toegang tot deze collectie.
WORKSHOP EN BEZOEK AAN HET MUSEUM
Naast online materiaal kun je ons ook met de klas bezoeken of we komen bij jou op school met een interessante workshop. Denk aan een workshop Fake News, een masterclass Medialogica of De grens van de grap . Deze workshops zijn voor het primaire en voortgezet onderwijs en studenten. Er zijn ook speciale docenttrainingen. Bekijk dit aanbod hier.
CONTACTGEGEVENS
  • Klantenservice (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00):
  • Telefoon: 035 - 677 5555
  • E-mail: opschool@beeldengeluid.nl
TOEGANG TOT DE ONDERWIJSCOLLECTIE
De collectie is gratis toegankelijk als je in het onderwijs werkt of onderwijs volgt. Dit kan wo, hbo, mbo, vo en po zijn. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot het platform:
  1. Via SURFconext vanuit wo, hbo en mbo
  2. Via Entree vanuit po, vo en mbo
Meer informatie hierover vind je op beeldengeluidopschool.nl