Beeld en Geluid Onderwijs
Een enorme collectie interessant AV-materiaal, gratis voor gebruik in het onderwijs

Beeld & geluid ONDERWIJS

Beeld & Geluid Onderwijs heeft een online platform waar meer dan 170.00 interessante titels (audio en video) uit de collectie van Beeld & Geluid te vinden zijn. Programma's van de Publieke Omroep maar ook foto's en webvideo's. Dit is actueel en historisch video- en audiomateriaal, speciaal geselecteerd voor het onderwijs én gratis te gebruiken. Hoe fijn is dat?! Voor iedereen in het onderwijs van po, vo, mbo, hbo tot wo.

Kant en Klaar digitaal lesmateriaal
Op dit kanaal vind je kant en klare lessen waarin relevante fragmenten aan de lesstof zijn toegevoegd. Je kunt dit op eigen wijze inzetten. De stof is ingedeeld naar vak en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe lessen.

Fragmentenlijsten
We verspreiding ook lijsten met fragmenten die speciaal bij lesstof ontwikkeld zijn en direct aansluiten bij een onderdeel van een curriculum, zonder toegevoegd lesmateriaal. Ga naar onze website met digitaal lesmateriaal om ze daar te bekijken. Deze lijsten worden ontwikkeld in samenwerking met docenten. Wil je je aanmelden voor de mailing van nieuwe lijsten met digitaal lesmateriaal voor jouw vak? Dat doe je hier.

De collectie
De collectie van Beeld & Geluid Onderwijs wordt dagelijks uitgebreid met nieuwe programma’s. Ook op verzoek van docenten kunnen wij series toevoegen. Zoek je bijvoorbeeld een specifiek programma dat direct aansluit bij jouw les, dan voegen wij dat toe.

Kwaliteit materiaal
De programma's die je in onze collectie vindt zijn afkomstig van de Publieke Omroep. Al het materiaal is legaal, de afzender is bekend en het blijft in principe altijd online staan. De kwaliteit van de fragmenten is geschikt voor gebruik op digiborden.

Zoeken&Vinden-service
Zoek jij ook iets? Wij helpen je vinden!
Kom je er zelf niet uit, schakel ons dan in. Met onze Zoeken&Vinden-service helpen wij jou het geschikte materiaal te vinden. Mail je vraag naar opschool@beeldengeluid.nl. Bekijk ook onze tutorials die je verder opweg helpen.

Vragen?
Iedereen die werkt of leert in het onderwijs of de wetenschap kan een gratis account krijgen, waarmee je kunt inloggen bij onze collectie en het materiaal kunt afspelen.
Dus heb je vragen, of hulp nodig bij het zoeken, vinden & gebruiken of wil je een workshop volgen? Kijk op onze site bij veelgestelde vragen of mail ons: opschool@beeldengeluid.nl