Beeld en Geluid Onderwijs
Een enorme collectie interessant AV-materiaal, gratis voor gebruik in het onderwijs

Fragmentlijsten Eindexamen geschiedenis Havo VWO

Eindexamen Havo & Vwo
Voor het eerst bij Beeld en Geluid op school? Kijk hier voor een korte instructie.
Mediafragmentenlijsten 
1 / 4
next
Slide 1: Slide
NederlandsMiddelbare schoolhavo, vwoLeerjaar 5,6

This lesson contains 4 slides, with text slides.

time-iconLesson duration is: 20 min

Introduction

Beeldengeluidopschool.nl - researcher Rik Binnendijk - ontwikkelde samen met Marco van Vemde - geschiedenisdocent van het jaar 2021 - en zijn collega’s Bram, Arjen en Wilbert van het Lingercollege uit Tiel een aantal fragmentlijsten die relevant zijn voor de eindexamenonderwerpen van het vak geschiedenis HAVO en VWO. Via de SLO-termen zijn onderwerpen gekozen uit het domein B en daar is bij verschillende subthema’s beeldmateriaal gevonden, op maat geknipt en in een lijst gezet. Bekijk de lijsten - gebruik de fragmenten in je les of tip je leerlingen op deze lijsten. Ze krijgen dan een beeld bij de examenstof - dat is extra toelichting die zeker goed van pas zal komen tijdens het examen. Let op ... het zijn soms zware lijsten met veel fragmenten, het duurt even voordat ze openen. Het is zeker het wachten waard.

Items in this lesson

Eindexamen Havo & Vwo
Voor het eerst bij Beeld en Geluid op school? Kijk hier voor een korte instructie.
Mediafragmentenlijsten 

Slide 1 - Slide

Oefenmateriaal
Beeldengeluidopschool.nl - researcher Rik Binnendijk - ontwikkelde samen met Marco van Vemde - geschiedenisdocent van het jaar 2021 - en zijn collega’s Bram, Arjen en Wilbert van het Lingecollege uit Tiel een aantal fragmentlijsten die relevant zijn voor de eindexamenonderwerpen van het vak geschiedenis HAVO en VWO.

Via de SLO-termen zijn onderwerpen gekozen uit het domein B en daar is bij verschillende subthema’s beeldmateriaal gevonden, op maat geknipt en in een lijst gezet. Bekijk de lijsten - gebruik de fragmenten in je les of tip je leerlingen op deze lijsten. Ze krijgen dan een beeld bij de examenstof - dat is extra toelichting die zeker goed van pas zal komen tijdens het examen.


Slide 2 - Slide

Oefenmateriaal
Let op ... het zijn soms zware lijsten met veel fragmenten, het duurt even voordat ze openen. Het is zeker het wachten waard.
 


HAVO

VWO

Slide 3 - Slide

Meer weten?
Kijk dan ook eens hier naar ...
Volg ons ook op Facebook en LinkedIn voor de laatste tips.

Slide 4 - Slide