Plastic Soup Foundation
for primary and secondary education

Welkom in de digitale leeromgeving van de 
Plastic Soup foundation

Op dit kanaal vind je gratis lesmateriaal voor: basisonderwijs (groep 4 t/m 8), voortgezet onderwijs (onderbouw vwo, havo en vmbo) en tweetalig voortgezet onderwijs (onderbouw). 

Het lesmateriaal van Plastic Soup Foundation is gratis te gebruiken. We stellen een vrijwillige bijdrage zeer op prijs aangezien wij bestaansrecht hebben dankzij onze sponsors en donateurs. 
Voor donaties verwijzen wij graag naar onze website. Of start een actie met de klas

Basisonderwijs 
Voor de kinderen hebben wij de een speciale website ontwikkeld. Een interactief platform vol met feiten en cijfers, maar ook een wereldkaart met jonge helden die wereldwijd in opstand zijn gekomen tegen de plasticsoep. 

Op Facebook hebben wij een groep waarin wij leerkrachten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Word lid van de groep: Plasticsoep educatie - Basisonderwijs

Voor Belgische scholen:
  • Voor leerjaar 2, ga naar groep 4.
  • Voor leerjaar 3 en 4, ga naar groep 5 en 6.
  • Voor leerjaar 5 en 6, ga naar groep 7 en 8. 
Illustraties door Monique van den Hout en Margot Westermann
 
Voortgezet onderwijs 
Ons lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs bestaat uit een introductieles en verschillende uitdagende challenges. Leerlingen gaan de straat op, doen onderzoek, maken filmpjes, debatteren, doen scheikundige proefjes en nog veel meer in het teken van de plasticsoep.  Bekijk hier welke challenge aansluit op jouw vakgebied voor vwo, havo, vmbo-t en voor vmbo-bk(g).

Voor meer informatie over het lesmateriaal en de mogelijkheden voor gastlessen verwijzen wij graag naar onze educatie pagina

Wil je tips over lesgeven op afstand? Kijk dan hierDe volgende challenges zijn geschikt voor thuisonderwijs: Introductieles, Plasticvrije toilettas (zonder onderdeel B), Dierenleed, Plastic Music.

Op Facebook hebben wij een groep waarin wij docenten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Word lid van de groep: Plasticsoep educatie - Voortgezet onderwijs. 

Het lesmateriaal is eigendom van de Plastic Soup Foundation en mag op geen enkele manier worden verspreid, gewijzigd, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van de Plastic Soup Foundation.

©️ Plastic Soup Foundation (2020)