Μελέτη Περίπτωσης Sea Shepherd: Επιχείρηση Driftnet (Secondary)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DRIFTNET
1 / 11
next
Slide 1: Slide
ScienceSociology+3Secondary EducationAge 11-13

This lesson contains 11 slides, with interactive quizzes, text slides and 3 videos.

time-iconLesson duration is: 15 min

Introduction

Περιγραφή Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης συνδέεται με τα Σχέδια Μαθημάτων: Παράνομη, Λαθραία και Άναρχη (ΠΛΑ) Αλιεία. Επικεντρώνεται στην εκστρατεία μας Operation Driftnet.

Instructions

Οδηγίες
Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης συνδέεται με τα Σχέδια Μαθημάτων: Παράνομη, Λαθραία και Άναρχη (ΠΛΑ) Αλιεία 1-3. Επικεντρώνεται στην εκστρατεία μας Operation Driftnet.

Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης διαρκεί 15 λεπτά.

Επικοινωνία: education@seashepherdglobal.org
© Sea Shepherd 2021


Instructions

Items in this lesson

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DRIFTNET

Slide 1 - Slide

Εισαγωγή 

Αυτό το μάθημα παρέχεται από τη Sea Shepherd. H Sea Shepherd ιδρύθηκε το 1977 και είναι ένας οργανισμός προστασίας της θάλασσας που έχει ως στόχο την προστασία των ωκεανών και της θαλάσσιας άγριας ζωής. Έχει παγκόσμια δράση και ασχολείται με διάφορα θέματα που επηρεάζουν τους ωκεανούς, διεξάγοντας πολυάριθμες εκστρατείες άμεσης δράσης κάθε χρόνο. Η ρύπανση των ωκεανών αποτελεί έναν από τους τομείς στον οποίο δραστηριοποιείται η οργάνωση Sea Shepherd για να αποτρέψει τον θάνατο της θαλάσσιας ζωής.
Γνωρίζετε ήδη...
Θα μάθετε...
Απαιτείται δράση!

Αξιολογήστε τις γνώσεις σας
Κλικάρετε στην εικόνα

Δείτε το βίντεο

Slide 2 - Slide

Εικονίδια δραστηριοτήτων εκμάθησης

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται χρήση των συγκεκριμένων εικονιδίων για να προσδιοριστούν οι δραστηριότητες εκμάθησης:
Operation Driftnet January 2016.
Patrolling for illegal vessels - found driftnets.
Επιχείρηση Driftnet Ιανουαρίου 2016.
Περιπολία για παράνομα σκάφη - παρασυρόμενα δίχτυα.

Slide 3 - Slide

Επιχείρηση Driftnet (Παρασυρόμενα Δίχτυα)

Τον Ιανουάριο του 2016, την ώρα που περιπολούσε το σκάφος της Sea Shepherd, Στιβ Ίργουιν (Steve Irwin), ήρθε αντιμέτωπο με ένα στόλο από έξι σκάφη που χρησιμοποιούσαν παρασυρόμενα δίχτυα.

Μόλις ο στόλος είδε το Στιβ Ίργουιν εγκατέλειψε τα δίχτυα και άρχισε να τρέχει. Τα παρασυρόμενα δίχτυα απαγορεύτηκαν από ένα υπόμνημα των Ηνωμένων Εθνών το 1992, κυρίως λόγω της καταστροφής που προκαλούν στους ωκεανούς. Τα δίχτυα πιάνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, καθώς ένα βαθύ τείχος των 100 μ. από δίχτυα επιπλέει λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια.

Slide 4 - Video

Ανασύροντας τα παρασυρόμενα δίχτυα

Το πλήρωμα του Στιβ Ίργουιν είδε πόσο καταστροφικά είναι τα παρασυρόμενα δίχτυα, όταν μάζεψε 5 χιλιόμετρα εγκαταλελειμμένου διχτυού και ανακάλυψε μέσα 321 ζώα 12 διαφορετικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των καρχαριών, φωκιών και δελφινιών που πνίγηκαν στο δίχτυ, όπως και τα στοχευμένα είδη που απειλούνται προς εξαφάνιση, ο τόνος νότιου ημισφαιρίου και ο μακρύπτερος τόνος.

Προβάλλετε το βίντεο (04:51) που δείχνει τα παράνομα σκάφη να εντοπίζονται και τα παρασυρόμενα δίχτυα να απομακρύνονται από το νερό.
 https://www.youtube.com/watch?v=IM6xhglkgxs&list=PLx 1pnhQVtbbAwmcMekiN8nz5ectOb_cV7&index=2

Slide 5 - Video

Κυνηγώντας λαθροκυνηγούς

Το σκάφος Στιβ Ίργουιν ακολούθησε τον παράνομο στόλο του Φου Γουάν Γιου (Fu Yuan Yu) πίσω στην Κίνα, συλλέγοντας και καταγράφοντας αποδεικτικά στοιχεία για τις επιχειρήσεις τους, τα οποία στη συνέχεια παραδόθηκαν στις κινεζικές αρχές.

Προβάλλετε το βίντεο (01:50) που δείχνει το Στιβ Ιργουιν να καταγράφει και να ακολουθεί το παράνομο σκάφος. https://www.youtube.com/watch?v=HYNa6GKuUb4&list= PLx1pnhQVtbbAwmcMekiN8nz5ectOb_cV7 & index = 1

Slide 6 - Video

Διώκοντας τους λαθροκυνηγούς

Οι κινεζικές αρχές ερεύνησαν το στόλο και αποφάσισαν ότι ενεργούσαν παράνομα.
Οι άδειες από όλα τα σκάφη που ανήκαν στην εταιρεία πίσω από αυτό το στόλο των 6 αναστάλθηκαν, ο στόλος του Φου Γουαν Γιου παραμένει στο λιμάνι, τα πιστοποιητικά από τους καπετάνιους των σκαφών ανακλήθηκαν και σε κάθε σκάφος επιβλήθηκε πρόστιμο.

Προβάλλετε το βίντεο (01:56) που συνοψίζει το αποτέλεσμα αυτής της εκστρατείας με τα παράνομα σκάφη να διώκονται από την κινεζική κυβέρνηση. https://www.youtube.com/watch?v=Jy01JNh4IrY&list =PLx1 pnhQVtbbAwmcMekiN8nz5ectOb_cV7 & index = 6


Ονομάστε τέσσερα είδη που επηρεάζονται
από τα παρασυρόμενα δίχτυα.

Slide 7 - Open question

Ερώτηση

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Ονομάστε τέσσερα είδη που επηρεάζονται από τα παρασυρόμενα δίχτυα».

Γιατί τα παρασυρόμενα δίχτυα είναι τόσο αποτελεσματικά στη θανάτωση της θαλάσσιας άγριας ζωής;

Slide 8 - Open question

Ερώτηση

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Γιατί τα παρασυρόμενα δίχτυα είναι τόσο αποτελεσματικά στη θανάτωση της θαλάσσιας άγριας ζωής;»

Γράψτε τρία πράγματα που μάθατε σήμερα.

Slide 9 - Open question

Τι μάθατε;

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Γράψτε τρία πράγματα που μάθατε σήμερα.»

Γράψτε ένα πράγμα που δεν καταλάβατε.

Slide 10 - Open question

Τι δεν καταλάβατε;

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην ακόλουθη ερώτηση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη.

«Γράψτε ένα πράγμα που δεν καταλάβατε».
www.seashepherdglobal.org

Slide 11 - Slide

This item has no instructions