Μελέτη Περίπτωσης - Εκστρατεία Ghostnet (Primary)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ GHOSTNET 
1 / 9
next
Slide 1: Slide
GreekHistory+3Primary EducationAge 8-11

This lesson contains 9 slides, with interactive quizzes and text slides.

time-iconLesson duration is: 10 min

Introduction

Περιγραφή Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης συνδέεται με το Σχέδιο Μαθήματός: Εγκαταλελειμμένα, Χαμένα και Απορριφθέντα Αλιευτικά Εργαλεία. Επικεντρώνεται στην εκστρατεία μας Ghostnet, η οποία στοχεύει στην απομάκρυνση των Εγκαταλελειμμένων, Χαμένων και Απορριφθέντων (ALD) αλιευτικών εργαλείων από τον ωκεανό.

Instructions

Οδηγίες
Αυτή η Μελέτη Περίπτωσης συνδέεται με το Σχέδιο Μαθήματος: Εγκαταλελειμμένα, Χαμένα και Απορριπτόμενα Αλιευτικά Εργαλεία.  Επικεντρώνεται στην εκστρατεία μας Ghostnet, με στόχο την απομάκρυνση των Εγκαταλελειμμένων, Χαμένων και Απορριφθέντων (ALD) αλιευτικών εργαλείων από τον ωκεανό.

Αυτή η Μελέτη περίπτωσης διαρκεί 10 λεπτά.

Επικοινωνία: education@seashepherdglobal.org
© Sea Shepherd 2021


Instructions

Items in this lesson

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ SEA SHEPHERD:
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ GHOSTNET 

Slide 1 - Slide

Εισαγωγή

Αυτό το μάθημα παρέχεται από τη Sea Shepherd. Η Sea Shepherd ιδρύθηκε το 1977 και είναι μια οργάνωση που προστατεύει τους ωκεανούς και την άγρια θαλάσσια πανίδα. Η Sea Shepherd δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε πολλά θέματα που επηρεάζουν τους ωκεανούς, με το να διεξάγει πολλές εκστρατείες άμεσης δράσης κάθε χρόνο. Η ρύπανση των ωκεανών είναι ένας από τους τομείς στον οποίο δραστηριοποιούνται, για να αποτρέψουν τον θάνατο των θαλάσσιων ειδών.

Γνωρίζετε ήδη...
Θα μάθετε...
Απαιτείται δράση!

Αξιολογήστε τις γνώσεις σας
Κλικάρετε στην εικόνα

Δείτε το βίντεο

Slide 2 - Slide

Εικονίδια εκμάθησης

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται χρήση των συγκεκριμένων εικονιδίων:

Volunteers are working to retrieve nets along the coast of England, Wales and Scotland.
Εθελοντές εργάζονται για να αφαιρέσουν δίχτυα κατά μήκος των ακτών της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας.

Slide 3 - Slide

Ghostnets (Δίχτυα-φάντασμα)

Εθελοντές στην Αγγλία εργάζονται για να βρουν όλα τα χαμένα δίχτυα κατά μήκος των ακτών της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας. Με τη χρήση φουσκωτών σκαφών και τη βοήθεια δυτών, αφαιρούν δίχτυα που έχουν πιαστεί σε ναυάγια, βράχους και υφάλους. Δεν είναι γνωστό πόσα δίχτυα υπάρχουν ακόμα να μαζευτούν, πιθανόν να είναι εκατοντάδες.

Global issue -
Ghostnet campaign expanding.
Παγκόσμιο ζήτημα - Η εκστρατεία Ghostnet επεκτείνεται.

Slide 4 - Slide

Παγκόσμιο ζήτημα

Σε μία ευρύτερη προσπάθεια να αφαιρεθούν τα εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία, οι Sea Shepherd ξεκίνησαν την εκστρατεία Ghostnet τον Ιανουάριο του 2018, με στόχο κάποιες προβληματικές περιοχές στις ακτές της Αγγλίας. Το 2020 όμως η δράση έγινε παγκόσμια, με δύτες ήδη να βουτάνε στα νερά του Μπαχρέιν.Divers locating and removing nets
Δύτες βρίσκουν και αφαιρούν δίχτυα. 

Slide 5 - Slide

Δύτες

Καλά εκπαιδευμένοι δύτες με τη βοήθεια των ταχύπλοων της Sea Shepherd αναζητούν στις θάλασσες της Αγγλία απορριφθέντα αλιευτικά εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνουν ή απορρίπτουν με ασφάλεια.

Σαρωτές βυθού 3D εντοπίζουν ναυάγια και μέρη για κατάδυση, όπου υπάρχουν δίχτυα ή είναι πιθανό να υπάρχουν. Οι δύτες φτάνουν στο σημείο με τα φουσκωτά των Sea Shepherd και αναλαμβάνουν δράση.

Αναζητούν κυρίως ναυάγια που βρίσκονται κοντά σε περιοχές που υπάρχει αλιευτική δράση με δίχτυα, καθώς αυτά πιάνονται συνήθως σε ναυάγια και βράχια. Ελέγχουν και τις γύρω περιοχές καθώς τα ρεύματα παρασύρουν τα δίχτυα μακριά από τον πυθμένα.

Removing nets with care
and government approval.
Αφαίρεση διχτυών με προσοχή και κρατική άδεια. 

Slide 6 - Slide

Κρατική Άδεια

Οι δύτες ελέγχουν το ναυάγιο για να δουν αν τα δίχτυα μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια ή εάν πάνω τους έχουν κατοικήσει θαλάσσια είδη.

Δίνεται η απαραίτητη προσοχή ώστε να μην καταστρέφονται τα ναυάγια. Κάθε ενέργεια γίνεται πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αγγλίας και υπάρχει ειδική άδεια, στις περιπτώσεις που χρειάζεται.

Ποιες συνέπειες έχει η αφαίρεση
των διχτυών από έναν ύφαλο,
χωρίς πρώτα να γίνει έλεγχος;

Slide 7 - Mind map

Ερώτηση
Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση μέσω της πλατφόρμας www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη:

«Ποιες συνέπειες έχει η αφαίρεση των διχτυών από έναν ύφαλο, χωρίς πρώτα να γίνει έλεγχος;»Γιατί είναι σημαντικό να ζητήσουμε κρατική άδεια,
πριν βουτήξουμε για να μαζέψουμε τα Δίχτυα-Φάντασμα;

Slide 8 - Open question

Ερώτηση

Ζητήστε από τους μαθητές να απαντήσουν στην παρακάτω ερώτηση μέσω της πλατφόρμας www.LessonUp.app ή συζητήστε την στην τάξη:

«Γιατί είναι σημαντικό να ζητήσουμε κρατική άδεια, πριν βουτήξουμε για να μαζέψουμε τα Δίχτυα-Φάντασμα;»

www.seashepherdglobal.org

Slide 9 - Slide

This item has no instructions

More lessons like this