Ambassadeur van de maand april

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Cover image blog: Renée Brunnekreef

Dit schooljaar zetten we maandelijks een ambassadeur in het zonnetje! De ambassadeurs zetten zich in voor LessonUp en dit waarderen wij enorm. Met onze rubriek “Ambassadeur van de maand” willen wij onze waardering voor hen benadrukken.

Deze maand is Renée Brunnekreef de ambassadeur van de maand. Renée werkt als biologiedocent en als mentor op het Bonhoeffer College. Haar creativiteit is ons niet onopgemerkt gebleven. Ze heeft zelfs een keer een werkvorm gemaakt in de vorm van een digitale escaperoom. Door middel van workshops helpt Renée collega’s met eventuele vragen of struikelblokken over LessonUp.

alt

Waarom is Renée docent biologie geworden?

Renée is bijna 10 jaar werkzaam op het Bonhoeffer College. Als biologie docent en mentor van de mavo klassen heeft zij het nog steeds erg naar haar zin. Het vak biologie is altijd al een van haar favoriete vakken geweest; het menselijk lichaam en hoe alles in onze leefomgeving een rol speelt vindt ze fascinerend. In eerste instantie was het idee om met dieren te gaan werken in een beroep zoals dierenarts. Uiteindelijk koos zij voor het vak leraar, omdat zij het werken met kinderen erg leuk vindt. Toekomst als dierenarts zit er niet meer in, Renée zit helemaal op haar plek als docent.

Hoe kwam Renée in aanraking met LessonUp?

Via sociale media is Renée in contact gekomen met LessonUp. Ze heeft een account aangemaakt om het zelf uit te gaan proberen. De interactieve vorm werkt voor haar prettig. ‘Tijdens je les vragen stellen aan de leerlingen is erg fijn, dan moeten de leerlingen echt meedoen’. Renée werkt al ruim zes jaar met LessonUp. De ontwikkeling van het platform heeft zij daardoor goed meegekregen, waardoor ze nu alle ins en outs kent.

Voor het gebruik van LessonUp was Renée veel aan het zenden in de les. Ze wilde graag dat de leerlingen meer betrokken waren bij de les en dat zij kon zien waar ze tegenaan liepen. Met LessonUp doen de leerlingen beter mee en zijn de antwoorden direct inzichtelijk. Dit helpt haar om de leerlingen beter te ondersteunen.

alt

Het ambassadeursprogramma

Door haar nieuwsgierigheid en interesse is Renée in aanraking gekomen met het ambassadeursprogramma. Als beheerder van het schoolabonnement organiseert Renée regelmatig workshops bij Bonhoeffer College om andere docenten te helpen met LessonUp. De vraag naar de workshops neemt af, omdat veel docenten er al langer mee werken. Toch komen er in de pauzes nog wel collega’s naar haar toe met vragen. Niet alleen het helpen bij vragen over LessonUp vindt Renée leuk, ook bij andere technische vragen wil ze graag helpen.

Toen er een bètaversie van de Chat GPT lesgerator op LessonUp kwam, meldde Renée zich snel aan als tester. Ze is blij met de mogelijkheden die de lesgenerator biedt voor docenten.

Ben jij benieuwd naar de digitale escaperooms van Renée? Klik hier voor de eerste les en klik hier op de vervolgopdracht.

Wil jij ook ambassadeur worden? Bekijk dan ons ambassadeursprogramma