Casestudies

LessonUp helpt organisaties met een platform voor online interactief lesmateriaal. Ontwikkel en deel eenvoudig lessen met docenten. Lees de ervaringen van onze LessonUp partners; voor welke uitdagingen stonden zij, voordat ze de samenwerking met LessonUp zijn aangegaan. En leer van hun ervaringen, hoe zetten zij lesmateriaal in om op een effectieve manier hun doelen te behalen. Laat je inspireren en download de casestudies om ze rustig te lezen wanneer jou dat uitkomt.

alt

Van Gogh Museum

René van Blerk is Senior Curator of Education & Interpretation bij het Van Gogh Museum. Het wereldberoemde museum staat bekend om zijn uitgebreide Vincent van Gogh collectie. Een van de hoofddoelen is dat elk kind, ongeacht locatie of achtergrond, het leven en werk van Vincent van Gogh kan meemaken.

Met toenemende binnenlandse en internationale verzoeken, en de beperkingen van afstand en reizen, besloot het Van Gogh Museum nieuwe online bronnen te verzamelen om aan hun behoeften te voldoen.

Sinds 2017 werkt het museum met LessonUp-lessen. Docenten van over de hele wereld hebben toegang tot de perfecte toolkit om hun leerlingen les te geven en te betrekken bij deze inspirerende, interactieve kunstlessen.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de casestudy in je mailbox te ontvangen.

alt

UGO

Monique Walet & Bettina Tuinstra werken bij UGO. UGO is een Nederlands taalondersteunend programma dat gelijke kansen biedt aan basis- en middelbare scholieren die door een spraak- en taalachterstand niet in staat zijn om hun volledige potentieel te bereiken.

Scholen en leraren in Utrecht en omstreken blijken niet altijd de juiste middelen te kunnen vinden om taalondersteunende lessen voor te bereiden voor kinderen met een risico op een taalachterstand. Deze kinderen hebben de juiste ondersteuning nodig om hun volledige potentieel te bereiken en dezelfde kansen te hebben als hun leeftijdsgenoten.

Nu UGO gebruik maakt van het LessonUp platform is het lesprogramma van UGO gecentraliseerd, digitaal, flexibeler en per school op maat gemaakt. Ook merkten ze dat studenten die het programma volgen meer betrokken zijn dan voorheen.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de casestudy in je mailbox te ontvangen.

alt

Phion

Carlijn de Lange werkt op de afdeling Educatie bij Phion. Phion is het orkest van Gelderland en Overijssel. Phion organiseert twee concerten per jaar aan de hand van een maatschappelijk thema voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs waarbij de leerlingen met de musici en een culturele partner gezamenlijk muziek gaan maken.

Carlijn en haar collega’s vonden in het interactieve platform LessonUp de oplossing voor het samenbrengen van hun lesmateriaal op één plek online. In september 2020 is Phion daarom gestart met zijn eigen leskanaal op LessonUp; een mini bibliotheek van al het lesaanbod van Phion.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de casestudy in je mailbox te ontvangen.