Word geïnspireerd door Maia, onze nieuwe AI-assistent

Maia maakt het gemakkelijker en sneller voor de 250.000 docenten die ons platform gebruiken om interactieve lessen te maken voor leerlingen en studenten in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar onderwijs en hoger onderwijs. Voor nieuwe gebruikers vereenvoudigt ze de eerste stappen van lesontwikkeling door een duidelijke structuur te bieden.

alt

Maia bespaart je tijd bij lesontwikkeling

Maia is onze veelzijdige en vriendelijke AI-assistent. Dankzij Maia vergt het hele proces van lesvoorbereiding minder tijd - minder tijd besteden aan het onderzoeken van een onderwerp of het opzetten van de structuur. Maia helpt bij het creëren van lessen met een duidelijke structuur en interactiviteit. Ze start de les met het activeren van voorkennis met behulp van een woordweb. Daarna levert Maia informatie en sluit de les af met drie open vragen. Dit om gezamenlijk op de les te reflecteren. Haar lessuggesties zijn gebaseerd op jouw prompt, op ingevoerde tekst, of op tekst van afbeeldingen.

Docenten beslissen altijd welke lesstof behandeld moet worden, niet AI. Maia is er om hen te ondersteunen en het proces van lesvoorbereiding eenvoudiger te maken.
Daan Giesen, CEO LessonUp
alt

Schrijf je in voor het webinar

Dankzij de nieuwe functies van Maia zijn er verschillende opties voor het maken van een lesopzet. Je kunt een foto maken van een museum bordje, een brochure of een informatiebord en deze omzetten naar een les. Dat is niet het enige wat Maia kan. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen kopiëren vanuit een oud examen, delen halen uit een syllabus, of een screenshot uploaden van een artikel dat je leuk vindt. Laat Maia haar magie doen en het bronmateriaal omzetten in interactieve digitale lessen!

Laat je inspireren door Jan-Wolter Smit tijdens het webinar over Maia en leer alles over hoe je haar inzet tijdens jouw interactieve les.

Met Maia maak ik van lesdoelen eenvoudig quizvragen in vijf minuten. Dit bespaart toch al snel een half uur werk per dag. Top!
Bart Custers, Docent
alt

Stap voor stap uitleg over Maia

Sommige docenten hebben nog nooit eerder een digitaal onderwijsplatform gebruikt. De eerste stappen zetten om een eerste interactieve digitale les te maken kan behoorlijk overweldigend zijn, ongeacht hoe eenvoudig het ook mag lijken. Met de ondersteuning van Maia krijg je eenvoudig een lessuggestie om vervolgens te bewerken en af te stemmen op jouw wensen.

Met Maia creëer je eenvoudig en les. Maar jij past aan waar nodig, personaliseert en voegt meer interactiviteit toe. Als docent heb jij de leiding, dat verandert nooit, maar Maia maakt het eenvoudiger om een les te maken.
Claire Coates, Education Specialist

Wat betekent de naam Maia?

Maia is een naam van Griekse oorsprong, verwijzend naar de mythische moeder van Hermes. In de Romeinse mythologie was zij de godin van de groei in de lente en de vernieuwing van het leven. Maia is ook een populaire Māori-naam die dapper of zelfverzekerd betekent. Al deze betekenissen wijzen in dezelfde richting: docenten kunnen vertrouwen op Maia. Zij helpt hen met ondersteuning van de ontwikkeling van interactieve lessen en kostbare tijd te besparen.