LessonUp voor leerlingen en studenten

Met LessonUp kun jij meedoen aan de les van je leraar of docent. Ook kan er huiswerk of een toets voor je worden klaargezet in je account. Wij leggen je hieronder uit hoe je je kunt registreren.

Werk vanuit je browser of download hier de LessonUp-app voor Android of iOs.

AppstorePlaystore
alt

Registreren en inloggen

In de app of op de website klik je op 'Registreren’. Wanneer je verder gaat als leerling, dan kom je terecht in Lessonup.app. Voer hier de klassencode in die je van je docent hebt gekregen. Na het invoeren van de klassencode, kun je jezelf registreren. Je kunt kiezen om een eigen gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken of om automatisch in te loggen via je Google- of Office 365-account. Geef vervolgens je voor- en achternaam op en klik op 'Ok'. Deze naam ziet jouw leraar straks ook.

Je bent ingelogd!

Zie je dit scherm? Geweldig, je bent nu ingelogd in LessonUp! Onder 'Vakken' en 'Klassen' aan de linkerkant van je scherm kunnen lessen en huiswerk voor je klaargezet worden. De nieuwste lessen zie je aan de rechterkant van het scherm bij ‘Recente lessen’.

Je kunt altijd controleren of je bent ingelogd: aan de linkerkant van je scherm staat dan je naam.

alt

Meedoen met een les (ook vanuit huis)

De volgende stappen zijn hetzelfde in de app als op de website. Als jouw leraar een les met je deelt via LessonUp, dan verschijnt er een pincode op het scherm.

Deze pincode kun je invoeren in het venster ‘Code invoeren’. Als je de pincode hebt ingevoerd, dan verschijnt jouw naam op het scherm in de klas en zie je in jouw scherm dat de les zo gaat beginnen.

Het bevalt me goed het werkt ook super goed. Als ik presenteer is iedereen super blij. Ik heb het idee aan de docenten verteld en zij willen nu ook vaker een LessonUp-les geven.
Leerling aan de middelbare school