Make every class better than the last

Stel elke docent in staat om de meest boeiende, plezierige en effectieve leermomenten te creëren.

alt

Over LessonUp

We zijn allemaal naar school geweest. Sommigen van ons vonden het leuk, anderen vonden school minder leuk. Toch hebben we allemaal één ding gemeen: die ene speciale docent die ons inspireerde om een stapje extra te zetten en die in ons geloofde. De inspiratie die leidde tot de oprichting van LessonUp.

LessonUp is opgericht in 2015 met als doel elke docent in staat te stellen de meest boeiende, plezierige en effectieve leermomenten te creëren. Een leraar op zijn best is de basis voor het onderwijs van de toekomst.

Docenten inspireren, motiveren en sturen leerlingen de juiste richting op. Zij begeleiden leerlingen naar hun toekomst. Zij zijn onvervangbaar, want zij vormen het hart van het onderwijs.

alt

Speciaal voor hen hebben we een gebruiksvriendelijke, interactieve tool ontworpen waarmee je boeiende lessen kunt maken. Daarnaast hebben docenten toegang tot duizenden interactieve lessen die ontwikkeld en getest zijn door docenten die deel uitmaken van de LessonUp community. Ons team van 40+ professionals werkt elke dag met passie en toewijding om docenten bij elke stap te ondersteunen.

Wij helpen hen hun bestaande materiaal om te zetten in complete interactieve lessen om samen de toekomst van het onderwijs vorm te geven!

Een leraar op zijn best is de basis voor het onderwijs van de toekomst
Daan Giesen
CEO LessonUp
alt

Hoe het allemaal begon

In 2015 stond Kars Veling op een kruispunt in zijn leven. Zijn kinderen groeiden op en waren klaar om naar de middelbare school te gaan. Kars vroeg zich af of scholen veranderd waren sinds hij een kind was. 

Met de komst van het internet en de digitalisering van bijna elk aspect van het leven, verwachtte Kars dat de lessen op school heel anders zouden zijn dan hij zich herinnerde. Tot zijn verbazing ontdekte hij dat er niet veel veranderd was. Er was nog steeds het centrale bord, schoolboeken en docenten die opdrachten op papier uitdeelden.

Hoe was dit mogelijk? De hele wereld was in beweging. Het kantoorleven was radicaal veranderd, dus waarom bleven scholen daarbij achter? Het internet was al meer dan tien jaar beschikbaar, maar het werd niet dagelijks ingezet tijdens de lessen. Toen Kars met het idee kwam om de online wereld in het klaslokaal te introduceren, waren docenten sceptisch.

alt

Toen ook co-founders Martin Kool en Janneke Plaisier instapten, kreeg het bedrijf vorm. Ze besloten om met docenten te praten en zorgvuldig te luisteren naar hun ervaringen voor de klas. Ze beseften dat ze speciaal voor hen een tool moest creëren - opgebouwd rond hun behoeften en wensen - om hen te helpen slagen in de belangrijkste baan ter wereld. Waar hadden docenten behoefte aan? Een toolkit om hun lesmateriaal digitaal te bundelen, om een connectie te maken en betrokken te zijn met hun leerlingen. Leerlingen die behoefte hebben aan interactie in de klas. 

In 2017, na een paar experimentele jaren, lanceerde het team van softwareontwikkelaars en docenten een interactieve tool voor docenten. Met een paar klikken en de aanwezige ondersteuning van het LessonUp team konden docenten complete digitale lessen met afbeeldingen, video's en veel interactieve lesonderdelen vinden of maken.

Voorheen waren we vooral aan het vertellen en zenden. Sinds het gebruik van LessonUp is de betrokkenheid van de studenten veel groter.
Richard Hulsebos
Docent Hogeschool Leiden
alt

Wij werken met een team van meer dan 40 toegewijde mensen met zeer uiteenlopende achtergronden en persoonlijkheden. We hebben verschillende talenten, passies en ambities, maar we geloven allemaal dat onderwijs een enorme impact heeft op onze gezamenlijke toekomst. Samen zijn we er voor docenten bij elke stap: van het uploaden van hun eerste PowerPoint in LessonUp tot het lesgeven met onze tool. We nemen docenten aan de hand mee en laten zien wat LessonUp kan doen.

alt

Zowel ons zakelijke team als het technische team werken samen om docenten te ondersteunen in deze continu veranderende wereld. Wij werken als een eenheid en streven ernaar om met onze tool, content en community de ervaring van docenten in de klas te verbeteren.
Ons doel is ervoor te zorgen dat dit stapsgewijs gebeurt, bijna naadloos. We zijn er voor docenten vanaf het begin, totdat ze zelfstandig aan de slag kunnen met LessonUp.

alt

We hadden allemaal een favoriete leraar op school, een speciaal persoon die in ons geloofde en ons de tools, content en verbinding gaf die we nodig hadden. Wij geloven dat het onze beurt is om docenten te ondersteunen met dezelfde drie basispijlers, zodat ze op hun best les kunnen geven, tijd kunnen besparen en efficiënter kunnen werken. We lopen samen door alle mogelijkheden van ons platform, voorzien gebruikers van vele didactische middelen en staan altijd voor hen klaar.

Interessante weetjes

LessonUp logo

Van 2015 tot 2017 was LessonUp in een experimentele fase.

wand with effects pictogram

De eerste versie van LessonUp werd binnen een week gecreëerd.

2 people pictogram

LessonUp zorgt bij duizenden docenten voor meer betrokkenheid in de klas.

globe pictogram

LessonUp wordt al in 150+ landen gebruikt.

smiley on pc pictogram

Onze lesbibliotheek heeft 1.500.000+ lessen en dit aantal blijft groeien.

flag pictogram

LessonUp is marktleider in Nederland.