Case studies

LessonUp helpt docenten en scholen, zij kunnen eenvoudig lessen ontwikkelen en delen met studenten en collega's. Lees de ervaringen van onze LessonUp gebruikers; scholen op verschillende niveaus met elk hun eigen uitdagingen. Leer van hun ervaringen, hoe zetten zij LessonUp in om op een effectieve manier hun doelen te behalen. Laat je inspireren en download de case studies om ze rustig te lezen wanneer jou dat uitkomt.

alt

Basisschool De Fontein en De Balans

Bettine de Gelder is werkzaam op De Fontein en De Balans als werkdrukverlager. Naast ICT-coördinator en organisator van festiviteiten zoals kerst- en sportdagen, neemt zij in de middagen groepen over van leerkrachten. Bettine was op zoek naar een programma dat ingezet kon worden tijdens de instructiemomenten; LessonUp.

Tijdens de instructiemomenten wil Bettine de betrokkenheid van de leerlingen vergroten en kan ze terugzien wat de leerlingen hebben ingevuld. Op deze manier heeft ze inzicht in wat de leerling wel kan en waar het nog moeite mee heeft.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de case study in je mailbox te ontvangen.

alt

RSG Enkhuizen

Saskia Verhoek - van Breukelen geeft de vakken Engels, Levensvaardigheden, en Maatschappijleer op het RSG Enkhuizen. Zij is hier tevens ICT-coördinator. Zij wilde op een leuke, interactieve manier een online ouderavond organiseren toen ze LessonUp tegenkwam.

Het LessonUp platform beviel Saskia wel en sindsdien geeft zij ook les met LessonUp. Saskia past formatief handelen graag toe in combinatie met LessonUp. Na een les zijn in LessonUp direct rapportages zichtbaar. Hierdoor krijgt ze als docent inzicht in het leerproces van de leerlingen en kan ze daar direct op inspelen.

Sinds december 2020 gebruikt de school het schoolabonnement van LessonUp. De belangrijkste uitdaging die door LessonUp voor een groot gedeelte is opgelost, is het vasthouden van de betrokkenheid van de leerlingen.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de case study in je mailbox te ontvangen.

alt

Onderwijsgroep Buitengewoon

Susan Verheijen en Patricia van Mosseveld geven les op Ulingshof, een school voor speciaal onderwijs. De school met 100 leerlingen brengt onderwijs en zorg samen. Zij waren zoekende naar een manier om hun leerlingen te triggeren.

Susan en Patricia benadrukken beiden dat het belangrijk is om niet te snel te gaan en lessen meerdere keren te herhalen. Naast herhaling, is herkenning en eenvoud belangrijk voor de leerlingen van Ulingshof. De school maakt gebruik van een Schoolabonnement Plus met de module Stap-voor-Stap. De kracht van Stap-voor-Stap zit in de voorspelbaarheid en in de herhaling, dat maakt dat leerlingen zich competent voelen. Het blijkt een effectieve manier om de leerlingen steeds iets nieuws te leren en de opgedane kennis en vaardigheden te onderhouden.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de case study in je mailbox te ontvangen.

alt

ROC van Twente

Mark Ekelhof is werkzaam als docent Sport en Bewegen aan ROC van Twente. ROC van Twente staat voor nieuwsgierig, verbindend en inspirerend onderwijs. Studenten kunnen kiezen uit 300 opleidingen verspreid over het mbo en het volwassenenonderwijs.

Een van de uitdagingen die Mark heeft op school is hoe hij de studenten actief kan betrekken in de les. Elke student is anders en komt met een andere achtergrond en behoefte naar school.

Ook schoolbreed is het organiseren en bewaren van lesmateriaal gemaakt door docenten een grote uitdaging. Je wilt er graag voor zorgen dat alle docenten toegang hebben tot materialen, en dat alles vindbaar is zodat je als school gevarieerd en gedifferentieerd onderwijs kunt bieden.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de case study in je mailbox te ontvangen.

alt

Hogeschool Leiden

Richard Hulsebos is verbonden aan de pabo van Hogeschool Leiden als Docent Digitale Geletterdheid en Digitale Didactiek. Tevens begeleidt hij docenten aan de pabo om digitale geletterdheid te integreren in hun vak. Hogeschool Leiden heeft digitale geletterdheid verweven in het curriculum, dat geeft aan dat de hogeschool wil aansluiten bij wat er op de werkvloer wordt gevraagd.

Richard is gestart met de Schoolabonnement Compleet met een groep enthousiaste collega’s. Richard merkt dat de studenten in het eerste leerjaar enthousiast worden als ze de interactieve mogelijkheden leren kennen, en dat ze dit gedurende de hele opleiding blijven gebruiken.

Vul het formulier onder aan deze pagina in om de case study in je mailbox te ontvangen.